de wijnkoeler

trouw ben ik aan mijn lunchrestauranten als ook aan mijn merken witte wijn, de pinot grigio van Las dos Fincas, chileens en de sauvignon blanc van Undurraga, ook helemaal goed. Het betekent ook dat de salonera’s vooral, in razend tempo mijn bestelling opnemen, want de keuken corrigeert een eventueel foutje ook nog eens. Het klinkt misschien erg saai voor u als lezer.

Daarvoor heb ik mijn buurkinderen E en J, ze worden elk jaar een jaartje ouder, ook saai maar ik kan dat niet voorkomen. Als ik ze meeneem naar een van mijn lunchrestauranten gebeurt er altijd wat.

Schadeschandeachtig laat ik dingen bewust enigszins in de soep lopen opdat zij effectief leren van wat ik heb geleerd als etiquette, een geheel aan beleefdheidsvormen. Maar wel zo dat ze de volgende keer weer met me meewillen want ik vermaak me ook erg met die twee, ze zijn nieuwsgierig, leergierig en hebben een groot doorzettingsvermogen, en ook houden ze van tradities net als ik. Ze weten door de jaren heen dat lunchen met mij meer is dan het scoren van voedsel voor hun thuisfront, hun ouders en jongere broertje thuis. Een enkele keer wordt ik ook verrast door een pijnlijke situatie en leer ik ook.

Maar vandaag een lerend moment voor alleen mijn salonera Karina en mij. Mijn witte wijn wordt keurig gepresenteerd in een koeler met water en ijs, de clou is dan dat er niet teveel water in de koeler moet staan, want de ijsklontjes onderin smelten en de fles daalt en de koeler overstroomt. Karina heeft dat proces nog niet helemaal door.

Ik probeerde nog even uit te stellen haar te roepen om wat water uit de koeler te halen, door mijn wijnglas tot aan de rand te vullen. Met als voordeel minder wijn in de fles, de fles minder diep in de koeler (de wet van Archimedes) en minder overstromingsgevaar.

Tot mijn grote verbazing daalde de fles even diep in de koeler en riep ik toch maar Karina om wat water uit de koeler te halen. En ik pijnigde mijn hersentjes, is mischien daarmee iets aan de hand? Hoe is dit mogelijk? Wat is er gebeurd?

Ik leg het voor aan u lezer, uw goede antwoord betekent eeuwige waardering van mijn kant. De oplossing komt op 11 oktober 22. of al eerder van u.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op de wijnkoeler

  1. Rob Alberts zegt:

    Ik wacht af ….

    Stille groet,

  2. oplossing: onder in de koeler ligt één laagje dik ijsblokjes, die worden langzaa dunner, de koeler dreigt te overstroen, de doet het niet. Ik haal de fles uit de koeler, één ijsklontje is aan de fles vastgevroren, dat haal ik er af, giet het wijnglas vol en stop de fles weer in de koeler. Nu is het laagje ijsklontjes echt één laagje, het was op één punt twee laagjes

  3. Dhyan zegt:

    Een ijsklontje onder de fles was gewoon toeval en niet te berekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s