de extra beweging

in “laten zien” van 7 juni jongstleden schreef ik bewonderend over de bedrijfs_ en andere broeken in mijn woonland. Nu is er wereldwijd de mode in het wereldwijde kapitalisme dat vooral de jonge vrouwen hun platte buiken laten zien. Oudere vrouwen mogen dat ook wel maar deze mode bevoordeelt vooral nog een keer de jongere in hun onderlinge concurrentie op de huwelijksmarkt. Binnen de groep jonge vrouwen zijn de kansen verschoven naar de vooral slanke vrouwen, de platte buik accentueert de fraaie kleine borsten, gewone mooie borsten worden bijna te groot door het accent.

Als consument zouden we eigenlijk een soort inspraak moeten hebben in de volgende modegril. Beter nog zouden we ook moeten mogen kiezen voor dat de platte buik er gewoon in blijft, tegen de belangen van de mode industrie in. Ik zie dat helemaal zitten en met misschien wel gunstige effecten op de bevolkingsaanwas.

De bouwvakker geef ik heel weinig kans als volgende modegril, het is niks minder dan een decolleté, eigenlijk meer het echte decolleté en daarom minder tot de verbeelding sprekend. Bovendien is de beweging al helemaal geïnternaliseerd door tig generaties vrouwen, dat krijg je er niet meer uit: met duim en wijsvingen de broekband aan de rugzijde omhoog hijsen opdat de bouwvakker in zijn schulp kruipt. In mijn woonland is men allesbehalve preuts maar met betrekking tot de bouwvakker wel, het gaat hier gepaard aan een extra beweging. Die is helemaal uitgedacht: twee keer tikken met de rechterhiel op de vloer, tussen de twee tikken een kleine knik maken met je linkerknie en het billenpaar daalt fluks in de kwaliteitsbroek, de broekband sluit af. Ik vind het een prachtige beweging.

Toch is er iets raars aan de hand, ze maken deze beweging pas nadat ze zijn opgestaan van de stoel en zich willen gaan voortbewegen door de ruimte, eerst heffen ze dan nog de rechter elleboog heel hoog op om het haar over de linkerschouder te vleien, waardoor haar lichaam en profil van top tot teen volledig tot zijn recht komt. Zij kan ook haar linker elleboog heel hoog optillen om het haar over haar rechterschouder te vleien, jij als toeschouwer doet er toe, ik vind dat respectvol.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op de extra beweging

  1. Dhyan zegt:

    Is er van dat opkruipen van de broekband, door een keer met de rechterhiel te tikken, een kleine knik met de linkerknie te maken en het geheel af te ronden met nogmaals een keer tikken met de rechterhiel op de vloer, een youtube filmpje. Ik wil me er graag een voorstelling van kunnen maken. Hier voorkomen ze het zicht met de bovenrand/band met opstiksel van de designer van een slip of accentueren het fraaie geheel juist met twee minuscule bandjes van een slipje. Mijn God waar ben ik eigenlijk mee bezig.

  2. nee, ik zou dat filmpje zelf moeten maken. Nu kan ik wel een potje breken maar ik ga het niet vragen. Een keertje langskomen is een oplossing, authentieker en minder voyeuristisch. Door mijn laatste toevoeging blijkt de beweging namelijk een plaats te hebben in een groter geheel met ook bewegingen van één elleboog, een complex van bewegingen dus waarbij we het subject in haar waarde moeten laten en haar keuze van het moment dus ook. Op een filmpje ziet zij niet wie toekijkt, en wellicht speelt dat wel een rol.
    Waar ben je mee bezig? Je maakt een prachtige aanvulling, ik gaf de bouwvakker geen enkele kans, maar die bandversiering met opstiksel van de designer bestaat natuurlijk allang. Scherp waargenomen! en dank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s