Loessoep is eerlijk

Loessoep is al jaren wereldverbeteraar, daar is niks mis mee en ze wil ook graag anderen hervormen tot wereldverbeteraars en daar is ook niks mis mee. In haar bericht “maar ook zonnepanelen vervuilen” van 10 augustus 2021 geeft ze haar medemens adviezen opdat ze betere wereldverbeteraars worden:

Stel vragen , wees nieuwsgierig

Vooral de opdracht: wees nieuwsgierig komt behoorlijk dwingend over. Loes beseft dat ook en daarom voegt ze eraan toe: Let er wel op dat je vragen stelt waarvan je ook echt nieuwsgierig naar bent.

Ala, enigszins krom nederlands, maar ze lijkt hiermee ook eerlijk te bekennen dat ze zelf wel eens vragen stelt om het vragen stellen. Zonder dat ze in jouw antwoord is geinteresseerd. Zou het daarom zijn dat ze zo weinig reakties krijgt op haar berichten? Vertrouwen haar lezers haar vragen niet?

Ik vind haar opmerking wel eerlijk, handig of intelligent is weer iets anders. Ik heb liever meer intelligente adviezen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Loessoep is eerlijk

 1. Appelvrouw zegt:

  Veel mensen stellen vragen zonder interesse in de ander, het gaat helemaal niet om t antwoord, waar dan wel om begrijp ik nog altijd niet. Vaak walsen dergelijke vraag stellers over je heen, geven zelf al antwoord, kletsen gewoon door. Misschien alleen om te ventileren?

  • Ja, alleen om te ventileren dat wil zeggen hun inhoud 1 (=een) richting op te blazen, ook vooral omdat zij/hij te bang is voor een antwoord met andere inhoud haar/zijn kant op.
   Dat moet ten alle tijde worden voorkomen.

   Eerder heb ik al geschreven dat Loessoep heel voorzichtig probeert te zijn met haar belerende teksten richting de ander, de basis van die voorzichtigheid is dat ze zelf absoluut geen kleinste kritische noot kan verdragen. In haar bericht “zonnepanelen” lliet ze zich even ontspannen gaan.

   Dat gun ik haar wel, net als wat meer incasseringsvermogen of humor. Dat claatste is echter moeilijk aan te leren. .

 2. Appelvrouw zegt:

  Loessoep moet wel iets boeiends hebben dat je haar(?) volgt.

  • Ja dat is zeker waar, en dat heeft te maken met mijn -zeg even- stokpaardje: het liberaal humanisme. In mijn ogen is Loessoep behoorlijk slachtoffer van dit nogal individuele mensbeeld. Ze durft geen solidariteit te vragen en kan niet solidair zijn met een ander. Ze wantrouwt groepen waarin ze leeft, sterker ze ontkent het bestaan van die groepen sowieso. Het boeiende is de mate waarin zij de forse nadelen van dit mensbeeld keer op keer helder tentoonstelt. Bovendien is zij intelligent en kan ze goed schrijven, dus ik verwacht elk moment dat bij haar het kwartje gaat vallen, maar dat gebeurt maar niet. Maar ik blijf hopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s