Suse van Kleef

Op radio NPO was RadiOlympia, dat vele uren het gebeuren in Tokyo versloeg, ik volgde de Olympische Spelen ook vooral via dit radioprogramma. Als je op een icoontje camera klikte, had je ook beeld op de radiostudio en kon je vaststellen dat Tom van “t Hek en Toine van Peperstraten problemen hadden met de bureaustoelen in de studio. Ze moesten regelmatig verzitten om steun te vinden van de stoelen op wieltjes. Ik zou toch eens naar die stoelen gaan kijken.

Ajax had een scoutingclub in Zuid-Afrika om tijdig jonge talenten in te lijven voor de nederlandse club, een soort moderne slavernij maar het heet nu anders.

Jos Hermes vertelde in het radioprogramma ook van het scouten van afrikaans looptalent. eentje was Abdi Nageeye die eergisteren voor Nederland een zilveren medaille op de marathon haalde. Lees: voor het nederlandse bedrijf van Jos Hermes, veertig personeelsleden over de hele wereld.

Het mooie van Abdi was dat hij zijn vriend en trainingsmaatje, Bashir Abdi, ook uit Somalieje, aanspoorde om het brons te pakken. Bashir Abdi liep eergisteren voor de belgische vlag. Bashir leek te kraken achter de Keniaan Lawrence Cherono, maar door de aansporingen van onze nederlandse Abdi Nageeye werd hij met moeite derde ten koste van de Keniaan Lawrence Cherono. De hele wereld vindt dit prachtig!

Suse van Kleef kwam klaar: “grensoverschrijdende solidariteit!!” kirde ze richting Jos Hermes aan de telefoon, tijdens haar radioprogramma RadiOlympia.

Even dacht ik dat ze niet weet dat Kenia ook in Afrika ligt. Maar ze had het over de slavendrijvende landen Nederland en Belgieje die solidair met elkaar zijn.

Jos Hermes sprak de geruststellende woorden dat hij en zijn mensen nu ook erg druk zijn met de slaven die dit jaar geen goud uit de Olympische mijnen hebben gehaald. Dat is belangrijk omdat er straks in Parijs opnieuw een kans is voor zijn bedrijf.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Suse van Kleef

  1. Very interesting.

    How much of the Olympics did you follow this year? I couldn’t quite get into it as much as I typically do.

    • Dank voor je reaktie IF,
      Ik heb ouderwets veel gezien, stond er niet des nachts voorop, maar dat omdat het baanwielrennen niet op mijn locatie live op tv werd uitgezonden. Heb ook veel de podcast met Thijs Zonneveld afgeluisterd, ook daar kwam het “sportimperialisme” niet aan de orde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s