Metamorfose

drie zangmicrofoons stonden klaar voor de groep die vandaag zou gaan optreden. Dan komt een jongeman binnen met een dik vloerkleed, de basis voor de drumsectie met negen apparaten die de drumsticks ontvangen, vier bekkens, een koeienbel en vier trommelachtige cilinders in verschillende maten.

Als het vloerkleed eenmaal ligt zijn er al twee zangmicrofoons verdwenen, dit veroorzaakt enige argwaan bij mij.

De bassist heeft zijn liefje meegenomen en zij is met mij dec enige toehoorder in de huiskamer van dit restaurant. Niet duidelijk is nog waarom er drie versterkers klaar staan, ik ga er maar vanuit dat een elektrische gitaar niet zonder versterking kan.

De bassist stemt zijn gitaar met een apparaatje net als de solo-gitarist, en ze stemmen toch niet samen, theoretisch is dat heel goed.

Drummers liefde is ook binnengekomen, een bijzondere vrouw in het wit. Ik heb helemaal niks tegen liefdegerelateerde toeschouwers als ze maar zo nu en dan een vraag stellen: zo van is die versterking nu eigenlijk wel nodig? Want de huiskamer is 3.40 meter bij 7.40 meter en het drumstel alleen al neemt een kwart van de ruimte in. De ruimte wordt verder gevuld door een toeschouwer en twee liefdegerelateerde toeschouwers.

Maar ze gaan  jazz spelen, dus het kan nog goed komen.

Eerlijk gezegd denk ik dat de drummer het al gezien heeft met haar, hij knikt al voordat zij is uitgesproken.

Maar de relatie van de bassist met zijn liefde is nog hecht, zij heeft een smartphone en een professionele camera.

Het is al twintig over zevenen, ze willen beginnen maar de sologitarist is zoek. Ze vinden hem tenslotte in een onverlichte kamer naast de huiskamer, wellicht in slaap gevallen en wellicht helemaal alleen.

Het derde nummer  dat ze spelen is Take Five van Dave Brubeck, een favourite nummer van mij, maar te lauw uitgevoerd, helaas.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Metamorfose

  1. Niet echt hét professionele optreden, lijkt me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s