ik begrijp nog lang niet alles

de economie komt hier langzaam tot stilstand. Toch komen in mijn favourite lunch-restaurant regelmatig heel veel klanten, wel logisch omdat de prijs-kwaliteitverhouding heel goed is, bovendien hebben ze een heel aardige houding tegenover de klanten. Bijvoorbeeld: als je geen rijst erbij wilt krijg je op verzoek extra salade, maar ben je met zijn tweejen dan krijgt je maatje ook een extra grote salade, want anders komt het wat lullig over, die kleine salade voor je maatje. Ik vind dat intelligent, doordacht en zeer vriendelijk.

 

Pas las ik dat dit restaurant een mesera zoekt met ervaring. een vrouwelijke ober, hier ook wel salonera genoemd. Dat begrijp ik dus niet goed. Het aantal klanten blijft goed op peil, ondanks de crisis, waarom hebben ze dan nieuw personeel nodig? Het antwoord is: misschien omdat er personeel is weggegaan. Maar waarom dat dan?  Omdat ze zwanger zijn, is een mogelijke verklaring, ook in een economische crises raken vrouwen zwanger. Voor de eigenaresse van het restaurant is het geen reden om maar geen mesera meer te nemen, maar liever een mesero. Vind ik ook wel jofel.

Toch blijven er vragen bij mij, de mesera´s ie ik ken zijn er allemaal nog en niet zwanger, juist een aantal mesero´s  zie ik niet meer. Waarom zijn die opgestapt tijdens de economische crisis? Moeten ze vluchten? Dus misschien heeft de economisch crisis er helemaal niks mee te maken, ik zei al dat het aantal klanten ook redelijk op peil blijft in dit prima restaurant. Nooit saai dit land.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

4 reacties op ik begrijp nog lang niet alles

  1. Rob Alberts zegt:

    Krijgt dit een vervolg?

    Nieuwsgierige groet,

  2. Ximaar zegt:

    Kan het zijn dat (jonge) mannen eerder economisch vluchten? Dwz volgens mij is het wereldwijd zo dat een vrouw veel minder alleen op de vlucht gaat dan een man alleen. Vrouwen en ouderen blijven meer achter, wat zeer nadelig is voor de eigen economie.

    • ja, dat is in het algemeen zeker waar. Maar de solaneros in dit restaurant hadden dus een baan, dus misschien zochten ze een beter betaalde elders omdat hun familieleden hun baan hebben verloren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s