ondanks de pratert (3)

je hebt wielrenners die het falen buiten zichzelf zoeken, ook onder de gewone mensen bestaat dit soort. Die wielrenners kopen dure fietsen van 2000 dollar of een setje wielen van 1200 dollar maar die voor hem speciaal zijn afgeprijsd tot 400 dollar per paar.

Dan gaat bij mij al een lichtje branden.

Broer N. is zo’n tiepe, na twintig kilometers in de openingsetappe was hij het eerste slachtoffer van een valpartij, krabbelde op, de tweede etappe loste hij als eerste bergop terwijl hij het als lichtgewicht klimspecialist van de helling moet hebben, maar schaafwonden beletten hem de nachtrust, begrijpelijk

Na die etappe vroeg N. mij of ik zijn valpartij in de eerste etappe had gezien. Nee, ik zat net achter de ambulance die me het zicht erop wegnam.

Nou, hij was opzettelijk door een Costa-Ricaan van de fiets geduwd zoals ook een Panamese renner had bevestigd, er zijn videobeelden van die binnenkort op internet staan. Ik zei hem dat het erg belangrijk is die beelden te bestuderen, maar dat ik het verhaal nog niet kan geloven, waarom zou hij jou van de fiets duwen?

Nou omdat ik erg goed reed en ze mij als bedreiging zagen.

Maar is het dan niet veel handiger om iemand van de fiets te duwen in de voorlaatste etappe, en wel iemand die hoog in het klassement staat?

Broer N. zweeg stil. Zijn positie is nooit hoger geweest dan vier-voorlaatste van de zestig renners.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s