Huishouden, veiligheid en liefde (5)

Ze kwam uit een zijstraat en liep me tegemoet.
In het voorbijgaan zag ik dat ze niet naar mij keek én ik zag dat zij precies wist wat ik zag.

Tien meter verder keek ik om, tegelijk met haar. Weer vijf meter verder keken we opnieuw op hetzelfde moment om en nu had zij de tegenwoordigheid van geest om te zwaaien, te glimlachen en liplezend hoorde ik haar zeggen: ’leuk je tegen te komen’. Ik glimlachte terug.

Als ik toevalligheden zou sparen, zou ik deze twee toch zeker bewaren. Het was de pure ontmoeting: in een drukke lawaaistraat lopen we in tegengestelde richtingen en toch ontmoeten we elkaar.

Zes weken later op de stoep bij mijn bakker kijkt een vrouw plotseling op en glimlacht, ik ken haar ergens van.

De derde keer spreek ik haar aan, voor de gevel van een casino, eigenlijk méér een veredelde automatenhal: aha, werk je hier? ‘Ja, hier werk ik’.  In een rap tempo memoreren we de eerste ontmoeting en wisselen we belangrijke gegevens zoals telefoonnummers uit. Ze heet Amalia en we spreken af een keer te gaan eten. 
Ik neem afscheid, leg mijn rechterhand op haar linkerbovenarm en kus haar op de rechterwang.

We spreken met de taxichauffeur af dat hij ons over een anderhalf uur weer ophaalt bij het restaurant vijf kilometer buiten de stad. We praten veel tijdens het eten, ik heb het eten nauwelijks geproefd. Op de terugweg stappen we uit bij mijn huis, gaan even naar binnen en lopen dan verder naar haar huis.

Op de hoek van de Albert Hein die hier de Palí heet nemen we afscheid met de afspraak dat we dit gaan herhalen volgende week zaterdag, als zij vrij is van haar werk.

Dit bericht werd geplaatst in huishouden, liefde, veiligheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s