de ogendame

mijn regering hier heeft te weinig geld in kas om de pensioenen uit te keren. Dus als er een paar gepensioneerden teveel sterven aan het corona-virus, dan heeft dat positieve effecten op de begroting van de verzekeringsbank.

Nu heeft dit land een derde aan inwoners vergeleken met Nederland, en een oppervlakte van vier keer groter dan Nederland. In de animatiefilmpjes van de Washington Post kun je mooi zien dat dat heel positieve verschillen kan opleveren in vergelijking met de effecten van het virus in Nederland.

Geheel los van de Washington Post, als de regering hier niks doet, doet het volk het gewoon zelf. Ja, soms een beetje ongekontroleerd en tegen elkaar inwerkend maar alle beetjes helpen hoop ik maar.

Zo mocht ik vandaag bij mijn bank niet meer met zijn tweetjes naar binnen. De dames achter de loketten hadden allemaal mondkapjes voor, kapjes die hun ogen niet bedekken gelukkig. Vooral bij een dame vind ik dat erg gelukkig.

Nu is het dus mijn taak mijn rij zo te kiezen dat ik daar een opmerking over kan maken richting haar. Ik kan kiezen uit twee rijen: de rij voor de gepensioneerden, zwangeren en andere invaliden, die mogen elk maar een enkele banktransaktie hebben. Mijn ogendame neemt deze rij even waar, en er zijn vier wachtenden voor mij.

Ik kan ook kiezen voor de gewone rij daarvoor zijn nu twee loketten beschikbaar en er zijn zes wachtenden voor mij, maar elk van die wachtenden kan meerdere banktransakties hebben.

Ik kies dus vandaag even niet voor mijn ogendame. Maar dan komt de lokettiste voor de invaliden terug van haar lunchpauze en komt mijn ogendame weer in beeld voor mij!

Mijn keus bleek goed, ik was eerder aan de beurt dan in de invalidenrij, maar miste mijn ogendame op een haar. Mijn lokettiste mag er ook zijn, zij is nog nieuwer dan mijn ogendame en ze vroeg me: in welk kader komt u geld opnemen?

Ik vroeg me even af hoe ik dit in verband kon brengen met de corona-crisis, er schoot me niks te binnen  en ik antwoordde na enige aarzeling:

“Ik kom een deel van mijn geld ophalen dat ik enige tijd geleden bij u in bewaring heb gegeven, ook omdat u dat wel een goed idee leek, met als tegenprestatie van uw kant een minimale rente.”

Ze behandelde mij verder met de meeste hoogachting, wilde bij voorbaat elk dollarbiljet op zijn geldigheid screenen alvorens aan mij te overhandigen, hetgeen ik haar toestond.

Ik dankte haar voor haar klantvriendelijkheid, zij antwoordde volgens de regels die helemaal niets met het corona-virus te maken hebben.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op de ogendame

  1. Online bankieren is ook een optie :) !

    • @Thomas, daar zit wat in, maar wat kan ik dan antwoorden op de vraag van mijn lezers: hoe zit het met het corona-virus in dit land? Journalisten horen in Nederland bij de vitale beroepsgroepen.:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s