de twee zoenen een aantal keer

ik sla er ook wel eens een slag naar als het om de spelling gaat, een aantal is enkelvoud maar een aantal keren bestaat ook echt wel hoor.

En als zij uiteindelijk voor hem valt lijkt mij het meer voor de hand liggen dat ze een aantal keren zoenen in plaats van een aantal keer. Hoevaak is een aantal keer eigenlijk, mij lijkt het dat dat maar een keer is.

Niet veel dus maar daar maak ik geen bezwaar tegen als lezer, hoewel meeerdere keren natuurlijk een meer sappig verhaal is. De hoofdredacteur van de Volkskrant verdedigt zich vandaag en stelt dat artikelen in zijn krant over Metoo zaken vaak te lang zijn door zorgvuldigheid. En het door de gebruikte ruimte ten koste gaat van verhalen over pakweg Kosovo, wellicht noemde hij een ander land.

Zelf vind ik dat de Volkskrant opnieuw niet over zoiets rept als tertiaire arbeidsvoorwaarden waarbij vakbonden, hoevaak deze maand te lezen dit woord in zijn krant? Die bijvoorbeeld voorwaarden kunnen stellen wat betreft de veiligheid op de werkvloer. En dat de werknemers op de werkvloer gewoon lid kunnen worden van die vakbond voor alle personeel. Of lid kunnen worden worden van een zogenaamde categorale vakbond op de werkvloer, de vakbond voor bijvoorbeeld alleen de mooie meiden op de werkvloer en dus niet toegankelijk voor de meiden met een hazelip.

Zoals er ook categorale vakbonden zijn voor alleen piloten in de luchtvaart, niet toegankelijk voor de stewardessen zelfs niet voor die zonder hazelip.

Zij die viel uiteindelijk voor zijn avances, was denk ik niet eens op de hoogte van het begrip vakbond sowieso, noch van het woord solidariteit die ze niet ontving van haar kollegaas, waarom zouden die immers het woord solidariteit wel kennen?

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s