waarom niet verticaal?

je kent die maffe mode wel: spijkerbroeken die ter hoogte van de knie horizontaal zijn opengeknipt, eea met witte rafelranden. Ik zou dat niet kunnen bedenken maar anderen dus wel en ik kan er daarom veel respect voor opbrengen.

Ook voor de jonge meiden die niet zo een kant en klare broek kopen met dus een pittige prijs, maar een ouderwetse spijkerbroek zonder rafelranden horizontaal. En zelf de schaar ter hand nemen, een korte inkeep is al voldoende om het zaakje volgens de fabrieksmatige horizontale vezels keurig wat verder uiteen te rukken. Zoals je dat ook wel ziet in oude films met blouses met geprepareerde knoopjes.

Vandaag zag ik een heel erg moedig initiatief. De jonge dame, ze is logisch ook op de hoogte van de voorzijdelijke bouwvakker heeft de pijpen van haar spijkerbroek beginnend halverwege haar scheenbenen verticaal omhoog opengeknipt tot om en nabij de meest erogene zone, en is daar respektievelijk links en rechts horizontaal afgeslagen. De verticale randen waren nog niet rafelig maar door de lengte van zeker een meter wapperen ze in de wind open en dicht, dus dat zal slechts een kwestie van dagen zijn.

Ik vind het een bijzonder initiatief, als het haar doel was dat het geheel er verleidelijk uit moet zien: zeer geslaagd! Je moet er stevige kniejen voor hebben en die heeft ze: lak aan de mode

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op waarom niet verticaal?

  1. Mark zegt:

    Mode heeft nog maar weinig te maken met creativiteit, vind ik. Meer met conformering en commercie. Maar des te hoopgevender is dan de rebelse creativiteit van de dame in je verhaal. Van mij mogen damesjeans wel natuurlijk slijten tot een zachte tweede huid. Dat vind ik dan weer verleidelijk.

    • ja, het is bevolkingspolitiek of mode, de vraag moet gestimuleerd worden. Hoe gaat het inmiddels in China met de mode? Weet jij dat toevallig Mark?
      “Natuurlijk slijten tot een zachte tweede huid”, al een heel erg verleidelijke zin en bij damesjeans duurt het ook nog lekker lang.

      • Mark zegt:

        Poeh, ik ben mode- noch politiekdeskundige. Maken ze in China niet 80% van alle textiel op de textielberg in Kenia?

  2. prima tip, ik kende de textielberg in Kenia niet, zag op You Tube de eerste 11 minuten van een filmpje van 21.38 minuten, kon even niet meer aanhoren en aanzien. Hopelijk is het tweede deel van het filmpje meer door Rutger Bregman geinspireerd, ga ik morgen onderzoeken. Ik maakte wel een link met het gebrek aan mest bij de tapiocaboeren in Thailand, waar het veevoer wordt geproduceerd dat in Nederland wordt verorberd. Ooit maakte men een studie om de nederlandse overtollige mest terug te transporten naar Thailand eo. Kleding is minder zwaar per kubieke meter, maar komt vervolgens voor minstens de helft op de stortplaatsen in Kenia terecht.
    Misschien de meststudie opnieuw maken? Ik ben China even kwijtgeraakt in het verhaal, zag niet veel Mao overhemden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s