het belang van de beelden

toonde gisteren Appelvrouw nog aan in haar blogpost. Heel erg duidelijk werd dat haar teksten sterker waren, dat wil zeggen voor de interpretatie van de beelden waren haar teksten bij dezelfde beelden vooral richtinggevend.

Vandaag zag ik in mijn restaurant de eerste beelden van de eerste set van de finale US OPEN, Ruud een Noor tegen Alcaraz een Spanjaard. Ik besloot snel naar huis te gaan om de wedstrijd daar af te kijken met ook commentaar, in het restaurant staat het commentaar op volume nul, begrijpelijk.

Thuis gekomen was de tweede set begonnen, maar het beeld was gehalveerd. De andere helft van het beeld werd ingenomen door de twee commentatoren die een belangrijke derde gast hadden die extra commentaar kon geven op de beelden, weliswaar gehalveerd.

Dit is ongeveer de meest effectieve wijze waarop je mij op de kast kunt jagen: voorkomen door slechts halve beelden dat ik mijn eigen interpretatie mag maken. Vergelijk het met minimale beelden van een overleden konigin Elisabeth II en met egobeelden van drie commentatoren die mij vertellen dat ze er wel erg levensloos bij ligt.

Voor der Stellvertreter ben ik niet tegen de doodstraf.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op het belang van de beelden

  1. Dhyan zegt:

    Commentatoren sturen de reactie. Naar ik hoorde zijn er op de Nederlandse televisie vijf praatprogramma’s over voetbal en dan stug blijven beweren dat je zittende in je luie stoel nou eenmaal een sportman bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s