lekkende tenten

waarom was Job Cohen zo populair? Toen hij lang geleden staatssecretaris was voor vluchtelingenzaken was er opvangcentrum op de Veluwe met tenten. Nu heb ik zelf de hobby een tent heel mooi en strak op te zetten zonder ook maar één druppel regenwater naar binnen langs de tentstok maar ook niet via het grondzeil.

Niet iedereen heeft die hobby en de tenten op de Veluwe waren zo lek als een gieter. De tv opnames van de forse lekkages hielpen ze ook al niet te dichten, maar die beelden gingen de hele wereld over en het maakte dat de mensenhandelaren hun kleurenfolder aanpasten. De vluchtelingen kozen en masse een andere bestemming en Job Cohen werd populair omdat hij de instroom van vluchtelingen tot bijna tot staan had gebracht.

Onlangs werden de tenten in ter Apel verboden en weggehaald. Ik denk dat ik het begrijp: ze lekten niet.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op lekkende tenten

  1. Dhyan zegt:

    Als de instroom daardoor vermindert zal de urgentie om uit een gebied weg te komen ook wel niet zo groot zijn. Leuk gevonden overigens die aangepaste kleurenfolders door mensenhandelaren, al zou ik ze eerder mensensmokkelaars noemen.

    • Dank Dhyan, een gerelateerde blogpost is Afrika en Cohen, hier links boven aan te klikken. Daar rep ik over filmsterren die op de OPEN ARMS boten de schipbreukelingen welkom heten. Dat is ook handel. Het is daarom dat ik bewust mensenhandelaren gebruikte boven mensensmokkelaars, de laatste term wijst meer op degenen die bij nacht en ontij dingen in het geniep doen, die zijn er natuurlijk ook. Ook de media die via advertenties hun handel draaiende houden spelen een rol. Beter is het daarom je eigen medium te kiezen die je uitsluitend met jouw abonnementsgeld en dat van je medeleden in leven houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s