de lijken in de kast

nu het spannend wordt in het kabinet Mark 4, is het goed stil te staan bij de vorming van het kabinet, en ik doel dan op de personele bezetting. Sigrid Kaag op Financiën, was van Wopke Hoekstra, Wopke op Buitenlandse Zaken, was van Sigrid.

Het was tot op dat moment een geheim gebleven dat Sigrid goed is in het beheren van de huishoudkas, van Wopke wisten we van zijn talenkennis.

Deze ruil tussen de twee wordt meer logisch als je de lijken in de kast meerekent, je kunt als bewindvoerder zomaar moeten aftreden als je voorganger je onwetend heeft gelaten over die kast. Of als je voorganger zelf onwetend was en werd gepiepeld door haar ambtenaren.

Ik vind het dan echt weer een heel praktische oplossing van Mark om Sigrid en Wopke voor te stellen de takenpakketten te ruilen, waarmee je je ook verantwoordelijk maakt voor de eventueel aanwezige lijken van de ander. Ze zeiden ja op het intelligente voorstel van Mark, en spraken daarmee een groot vertrouwen in elkaar uit.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op de lijken in de kast

 1. Rob Alberts zegt:

  Op de toko passen?
  Of er een nog grotere puinbak van maken?

  De opeenvolgende kabinetten Rutte zijn vooral goed in mijn tweede omschrijving!

  Bezorgde groet,

 2. Rob, ik denk dat ze nog drie weken op de toko gaan passen, vandaag is Sigrid onwel, maar morgen is ze weer druk met haar agenda op Financiën. Ik denk dat het kabinet echt valt na het rapport van Remkes, en dan echt demissionair op de toko gaat passen tot de volgende nieuwe regering na de nieuwe verkiezingen. Het zou dus kunnen zijn dat jouw zorgen minder gaan worden.

 3. Ximaar zegt:

  Zelf denk ik dat Mark erg aan verdeel en heers doet. Vrijwel elke partij die met hem regeert moet het daarna bekopen met een flink stemmenverlies. De colatiegenoten moet je dus vooral niet laten doen waar ze goed in zijn. ;-)

 4. Appelvrouw zegt:

  ik stel voor dat we Mark ook even ruilen, met een vrouw, en dan bedoel ik ook vrouw, niet een ijzeren griet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s