er is iets veranderd

Om eerlijk te zijn ben ik niet eens geinteresseerd in wat voor redenen anderen hebben om zich wel of niet te laten vaccineren. Dit citaat uit een blogpost van Kathleen van Kattebelletjes van 19 juni dit jaar.

Gisteren en vandaag gaat zij uitgebreid in op alle denkbare argumenten die er over en weer bestaan in deze kwestie. We zijn vijf maanden verder sinds juni, er is dus iets veranderd, maar wat?

Zoals ik eerder op 21 juni op mijn eigen blogpost over covid19 opschreef speelde Kathleen vooral de slachtofferrol, beter nog het luxe slachtoffer. Begrijp me goed, ik benijd echt niet de medische situatie van Kathleen, maar ze had daardoor de papieren dat ze zich eenvoudig kon verantwoorden richting de gemeenschap waarom ze zich niet laat vaccineren. Het woord luxe slachtoffer dus in de betekenis van iemand die een enkel heeft verstuikt, maar met twee lichtgewicht krukken, boven iemand met een verstuikte enkel zonder die krukken, dat is een gewoon slachtoffer. En dat in de tijd dat er nog geen enkel land op aarde was waar vaccinatie verplicht werd.

Dat is nu veranderd, in veel landen gaan discussies op om eea wel te verplichten, danwel worden mensen van aktviteiten uitgesloten die niet gevaccineerd zijn om welke reden dan ook. Plots is Kathleen dus haar luxe, haar relatieve luxe positie kwijt. De groep waarin zij leeft als liberaal humanist stelt plots ook aan haar eisen. En daarom schrijft Kathleen nu een blogpost die Loessoep al eerder schreef in juni.

Is het nu zo dat Kathleen minder liberaal humanist is geworden, en meer kijk heeft gekregen op de rol van de groepen in de gemeenschap op het individu? Ik hoop het wel maar ik ben bang van niet. Ik denk dat zij in juni ook al wel wist dat haar relatieve luxe positie, het hebben van twee lichtgewicht krukken ook het resultaat is van de ontwikkelingen in de medische wetenschap, aan het toekennen van belastinggelden voor universitair medisch onderwijs.

Door de verandering van de covid19 situatie, die we in juni totaal niet hebben voorzien, zijn nu haar medische papieren plotsklaps minder waard geworden. In Nederland zijn discussies gaande over een medisch QR code die toegang biedt tot alle aktieviteiten, wat betekent dat ook in Nederland Kathleen wellicht haar papieren moet upgraden.

aanvulling een paar uur later: in de Volkskrant van vandaag een interview met een internist die haar kollegaas voorbereid op code zwart: wat te doen als we moeten kiezen wie wel of wie niet naar een ic bed.

Dit wordt beslist door een team artsen, en die kiezen slechts op grond van medische informatie. Daarbij speelt de vaccinatiegraad geen enkele rol. Daarover staat niks in het code zwart protocol, zo stelt de internist ons gerust.

Mij stelt het echter niet gerust: de vaccinatiegraad van de patient lijkt me duidelijk medische informatie, dus het team artsen kent de vaccinatiegraad van de kanshebbers op het schaarse ic bed. Hoe schakelt de meebeslissende arts zijn kennis mbt vaccinatiegraad uit? Dat lijkt me onmogelijk. Denkbaar is dat vooraf de medische informatie wordt geschoond op de data van de vaccinatiegraad. Kun je dan nog stellen dat de code zwart is gestoeld op slechts medische informatie? Tenslotte: zijn de dossiers in dat geval nog geschoond op andere medische informatie?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

13 reacties op er is iets veranderd

 1. Rob Alberts zegt:

  Of er echt iets veranderd in de Corona Pandemie?
  De beschikbare informatie en de daaruit voort vloeiende Voorschriften blijven verwarrend. Athans dat is mijn mening.
  Al ontbreekt mij natuurlijk de benodigde medische kennis en het juiste inzicht in de bestuurlijke mogelijkheden.

  Wel valt mij op dat er bij de uiterste voor- en tegenstanders een verharding plaats vindt. Echte argumenten zie en hoor ik nauwelijks.

  Ook voor de Corona Pandemie was persoonlijke hygiene al belangrijk. Zoals er ook talloze vaccins in gebruik waren.

  Is het Corona of het verharden van de maatschappij? Is het Corona of het voortwoekerende narcisme in de maatschappij.

  Dit jaar heb ik 2 keer Astra Zeneca en 1 keer de griepprik ontvangen. Tegelijkertijd zie ik dat diverse oproerkraaiers aanzetten tot gewelddadig oproer ….

  Stille groet,

 2. Dank Rob, maar je ontwijkt de door mij geconstateerde verandering. Of ken jij wel een land waar in juni jl al vaccinatie verplicht werd gesteld?.

  • Rob Alberts zegt:

   Zonder verplichtingen wordt er al heel lang gevaccineerd in Nederland.
   Sommige ziekten en aandoeningen zijn daardoor (bijna) volledig verdwenen.

   De stampij en het oproer is nieuw.

   De verplichting tot vaccinatie is er niet. Wel is de hele maatschappij ontwricht en de Zorg overbelast.

   Ik zie de ME optreden tegen oproerkraaiers en vandalen.

   Maar er is nog geen enkel vaccin onder dwang geplaatst.

   Die verplichting zie ik dus niet.

   Wel zitten chronisch zieken en ouderen volledig in paniek thuis opgesloten.

   Bezorgde groet,

 3. ik vroeg: kende jij in juni 2021 een land waar verplicht werd gevaccineerd?

 4. voor jouw begrip Rob Alberts:
  Kathleen roept op tot het begrijpen van de achterliggende argumenten van deze of gene vaccin twijfelaar. En bij nader inzien ook van die van de vaccinslurper. Ze schreef eerder een geirriteerd stukje over een artikel in Knack. Lezers van Knack kunnen dat lezen als een verharding van het standpunt van Kathleen, terwijl ze zo gewend waren aan de diep in de medemens voelende Kathleen.
  Mijn blogpost van vandaag onderschrijft de oproep van Kathleen voor meer begrip, ook voor de Kathleen die zich nu harder opstelt omdat ze plots zelf in een lullige positie terecht dreigt te komen. Dat vindt ze niet leuk en ieder mens heeft het recht om zich te verdedigen, ik wil wel zeggen de plicht, tegen aanvallen van deze of gene groep of leden daarvan met beperkingen.

  In de wiskunde, Ionica Smeets kan jullie daar veel over vertellen hanteren ze vaak het schema van welles tegen nietes. Dat schema is nogal rigoreus maar als ik vandaag twee verschrikkelijk vage teksten ontvang van jou Rob, dan grijp ik toch even mijn laatste strohalm:

  a Rob A. ondersteunt mijn pleidooi om Kathleen te steunen in haar gevecht tegen 2G
  b: Rob A. vindt dat Kathleen niet zo moet zeiken, we moeten allemaal inleveren dus de moslims ook, die 2G is prima en in het belang van het personeel in de gezondheidszorg en de oudjes die bewegingsloos thuis hun tijd zitten uit te zitten ..

  Ik hou het op b, maar Rob A. mist het lef om dat gewoon op te schrijven onder de blogpost.van Kathleen

  • Rob Alberts zegt:

   Het blog en/of Kathleen ken ik niet.
   Dat het geheel om het Corona beleid in België gaat wist ik niet.

   Optie B is wat kort door de bocht geformuleerd, maar komt enigszins overeen met mijn reactie.

   Of het mij aan lef ontbreekt?
   Die Beschuldiging laat ik aan anderen.

   Vriendelijke groet,

 5. Vandaag in de blogpost Medicijn van Kathleen een helder probleem van Kathleen in de groep. Waarbij een groepslid een opvatting heeft onwikkeld als gevolg van de verandering van de covid situatie sinds juni dit jaar. Met forse effekten op Kathleen. Koen reageert op haar blogpost, zijn reactie kan ik lezen als een voorzichtig advies aan Kathleen om niet te vergeten haar probleem op de juiste manier te adresseren. Haar probleem is met het groepslid, de oplossing elders zoeken is begrijpelijk en tijdelijk waarschijnlijk ook erg belangrijk. Ik zou de mogelijkheid ook liefst open houden om het probleem met haar nog een keertje te bespreken. Omdat een bijna geruisloos vaarwel ook betekent dat het probleem niet bij de kern wordt opgelost.

  Ik zal hier proberen Rob Alberts tot rede te brengen..

  • Rob Alberts zegt:

   Apart: ik ken Kathleen niet. Ik ken de situatie in België niet. Ik ken en lees het blog van Kathleen niet.

   De discussie op en/of n.a.v. het blog van Kathleen volg ik niet.

   Of ik hiermee redelijk of niet redelijk ben mogen anderen beoordelen.

   Vriendelijke groet,

 6. @Rob:
  ik ken Kathleen niet
  ik ken de belgiese situatie niet
  ik ken het blog van Kathleen niet
  ik volg de diskussies nav Kathleen niet

  Dit leidt in mijn ogen tot het eerder vertoonde, maar nog in enkelvoud: Ich hab es nicht gewusst.

  Dat kan natuurlijk gebeuren, ik heb dan wel een nog een tip voor jou Rob, jouw maatje in het voederen van gevangengehouden dieren met mensenvlees in de Zoo in Belgieje, dat deel van de belgiese situatie lijk je wel te kennen, ik bedoel dus Thomads Pannenkoek, die kent Kath heel goed. Hij noemt haar Kath, lees sugarbabe, en zij antwoordt dan met drie rode hartjes.naar hem.

  Dus vraag gewoon even aan Thomas Pannenkoek iets meer over Kath, en daarna lijkt het me sterk dat jullie beiden nog kunnen volhouden::

  Wir haben es nicht gewusst

 7. vervolg op probleem Kathleen, zie hierboven 16 december.: Vijf dagen later al opgelost, dankzij ook Koen

 8. 7 januari 2022, goed bericht voor Kathleen en minder goed voor Rob Alberts: Duitsland stelt debat over vaccinatieplicht uit, vandaag in de Volkskrant

  • Rob Alberts zegt:

   Een artikel in de Volkskrant of een al dan niet uitgesteld debat in Duitsland? Het gaat beide langs mij heen.

   Persoonlijk ben ik blij met mijn booster en bijgewerkte QR-code.

   Optimistische groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s