Ionica Smeets toont waar ze voor staat

Ionica Smeets is wiskundige en schrijft regelmatig haar column in de Volkskrant. Vorige week over de onwetenschappelijke grafieken die in de Tweede Kamer werden gebruikt om een bepaald staandpunt te schragen.

In eerste instantie struikelt ze stil over de morele vraag: wat is erger, is de foute grafiekengebruiker te dom om zijn grafieken te begrijpen, of gebruikt hij ze bewust en gewetenloos? Dat is haar goed recht, ook Einstein (een wetenschapper) was religieus.

Ik hou erg van wetenschappers die hun vak uitdragen aan het grote publiek zoals Oliver Sachs, Wagenaar en dus ook Ionica Smeets. Dieper graaft ze vervolgens via Rolf Zwaan en filosoof socioloog Harry Frankfurt die veel woorden nodig heeft om tot de conclusie te komen dat de grafiekenvervalsers zich helemaal niet bezig houden met eigen onkunde de grafieken te begrijpen danwel er heilig in te geloven:

Ze zijn enkel bezig met het laten zien waarvoor ze staan!

Ik schoot in de lach: Ionica Smeets toont waarvoor ze staat: in haar aangeboren naieviteit heeft ze zomaar een moreel juist standpunt ingenomen tegen het kamerlid dat foute grafieken presenteert.

Kan een columnist eigenlijk wel een stukje schrijven zonder te laten zien waarvoor zij staat? Dat nu lijkt me een logische vraag aan de wiskundige Ionica, want logica is haar vak.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ionica Smeets toont waar ze voor staat

  1. Rob Alberts zegt:

    En nu maar wachten op haar reactie….

    Stille groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s