Kathleen Stock

tot haar zou Kathleen van Kattebelletjes zich ook moeten verhouden. Natuurlijk, ik snap ook wel dat het veel makkelijker is om popie jopie verhalen op te schrijven tegen de ons bekende fervente machotypes.

Wie zijn eigenlijk die machotypes nog op het Xwel plein? Ook Mrs. Brubeck is weg, waarvoor oprecht hulde, Puck (Pauline Barendregt) wordt niet meer ongevraagd geconfronteerd met de harde buitenwereld.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kathleen Stock

 1. Peter Verbruggen zegt:

  Waarom neem je eigenlijk al die andere bloggers zo op de hak ? Het valt me al de hele tijd op dat je je pijlen steeds maar op een aantal andere bloggers richt. Beetje gemakkelijk, niet ? Heb je dan niets zinnigers om zelf over te schrijven ? Niet dat je eigen schrijfsels zoveel meer inhoud hebben, trouwens.

 2. @Peter Verbruggen: wie bedoel je met die andere bloggers? Welk aantal bedoel je precies? Waarom is het makkelijk, vind jij het aantal dat je in jouw hoofd hebt dom? Zoniet waarom is eea dan makkelijk voor mij?

  Ik waardeer dat je je kritiek goed adresseert, maar je klacht is nogal vaag en algemeen. Wil je nu dat ik in mijn antwoord ook Thomas Pannenkoek betrek? Zeg het maar, ik ben tot veel bereid.

  Okee, mijn laatste vraag ? welke blogpost van mij vind je maar zo zo, je kunt kiezen uit zeshonderddertig, ik beloof je te antwoorden. Zelf kijk ik sinds 2015 anders tegen mijn eigen teksten, maar zeer waarschijnlijk ben jij al geboren met je uitgebalanceerde mening, ik ben benieuwd.

  Zijn jouw eigen teksten ook ergens te lezen?

 3. Dhyan zegt:

  Ik heb het door jou vaak genoemde Xwel plein nergens kunnen vinden.

  • @Dhyan: Wat ik noem het Xwel plein is de Ximaar bijzondere Bloglijst, de voorpagina, twee kolomsbreed, de dagelijkse en de wekelijkse. Ik bedoel de wekelijkse omdat ik daar bij hoor. Als ik over twee minuten een blogpost plaats, dan sta ik bovenaan de lijst en zal langzmerhand af.

   De mensen die deze lijsr bezoeken, ook jij die daar zelf niet op plubliceert, noem ik de mensen die het Xwel plein bezoeken. De mensen die daar iets plaatsen, mogen en kunnen reacties verwachten, als ze dat liever niet hebben, moeten ze gewoon een dagboek schrijven en verstoppen voor hun kinderen.

   Desnoods verklaar ik me nog nader.

 4. Dhyan zegt:

  Mag ik eigenlijk wel een reactie geven als ik zelf niet publiceer?

  • Het Hamden Park in Londen is een openbaar park voor een ieder toegankelijk. Het staat erom bekend dat sommige bezoekers op een stoeltje gaan staan en iets beweren. Andere bezoekers gaan er voor stil staan en roepen soms iets terug, soms mag je in de rede vallen en soms niet, dat wordt mede bepaald door degene die op het stoeltje staat.

   Het Xwel-plein is een park waar Ximaar de stoeltjes uitdeelt. Maar nog steeds openbaar voor jou om het plein te kruisen en stil te staan bij een redenaar op een stoeltje. De redenaar bepaalt of en hoe je mag reageren. Soms wil de redenaar van te voren je tekst inzien om dan pas te beslissen, soms is er geen ruimte voor reakties en mag je slechts toehoren. ( vergelijk een krant die geen ruimte reserveert voor lezersreakties).

   Dat is dan misschien een redenaar die gehandicapt is, doofstom is en met slechts een spandoek op een stoeltje staat, moet kunnen vind ik. Zeer waarschijnlijk heeft die doofstomme redenaar een schoolbord naast zich waar je je reaktie met krijt kan optekenen. Omdat het doel van het hele circus is: de publieke meningsvorming te bevorderen door het uitwisselen van argumenten, iets wat belangrijk is in een democratie.

   Dus ja, bij mij mag je reageren, ik check nooit een reactie van te voren en heb nog nooit een reactie verwijderd sinds september 2005. Immers: als je iemand aanspreekt moet je ook zelf accepteren aangesproken te worden.

 5. Dhyan zegt:

  Ik volg een blog van iemand (een Nederlander in Duitsland) bij wie ik de noodzaak gevoel te reageren wanneer hij weer eens grote onzin verkoopt. Hij publiceert dat niet want hij kan kennelijk niet tegen kritiek. Omdat ik maar een mailadres bij hem gebruik en ik daarna allemaal spam kreeg op dat mailadres vermoed ik dat hij daar ook achter zit.

 6. Dhyan zegt:

  @jankrosenbrink: Immers: als je iemand aanspreekt moet je ook zelf accepteren aangesproken te worden. Daar borduur ik op verder, ik struikelde alleen over dat ‘aanspreken’. Is een blog schrijven aanspreken? en indien dat het geval is heeft het accepteren dan ook niet de consequentie dat je die moet publiceren. Het laatste stukje had ik beter achterwege gelaten als zijnde niet relevant.

 7. rietepietz zegt:

  Met dank voor de reactie op mijn blog even een tegen bezoekje. Inhoudelijk wil ik niet ingaan op dit blog omdat het te ver af staat van mijn simpele opvattingen over bloggen.

  • @Rietepietz: je stelde mij een vraag, kreeg echter de indruk dat je geen antwoord verwacht op de plek waar je de vraag stelde..
   Ik heb mijn antwoord proberen te geven op mijn eigen blogpost van 10 maart 2021, in de reactielijn van mijn blogpost metabloggen (2)

   • rietepietz zegt:

    Dat lijkt me nogal omslachtig temeer daar ik je geen vraag gesteld heb, en er dus niets te beantwoorden is. Waarschijnlijk was je in de war met iemand anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s