mijn machine (1)

mijn electriciteitsmeter (=machine) wordt maandelijks afgelezen door een camera (=machine) gehanteerd door een man die een enkele keer ook zelf afleest als mens zijnde, met zijn ogen dus.

Zeventien jaar ging alles goed, maar hoe dan ook, dit jaar faalde het systeem al vier keer, twee keer werd te weinig en twee keer werd teveel afgelezen.

Ik bezocht persoonlijk dus al drie keer het kantoor van de maatschappij waar een dame van de afdeling klachten zich gedraagt als een machine.

Om hier wat zand in te strooien had ik vandaag een plannetje bedacht, een particuliere openingszin:

“ik wil u graag uitnodigen voor een kopje koffie bij mij thuis…… (ze vertrok geen spier) om daarna samen mijn meter af te lezen”

Ze vertrok nog steeds geen spier, misschien ook omdat haar dochter van elf naast haar zat vanwege de schoolvakantie, en dat weer wegens tig jaar onafhankelijkheid van Spanje.

Mijn plannetje mislukte dus nogal en wellicht daardoor konden de aanwezigen in de ruimte daarna volop meegenieten van mijn klachten, ongeveer vijf klanten die aan de kassa hun rekeningen betalen en zes klanten die ook een klacht hebben en netjes wachten op hun beurt. Of die klachten leken op de mijne konden zij heel erg goed beoordelen.

Op mijn verzoek nam de machine-dame alle gegevens op in het rapport die ik daar graag in wilde hebben, zeg een tweedagelijkse aflezing door mij van de electriciteitsmeter over de laatste maand. Ik bedankte haar daarvoor oprecht, ook alta voz.

Zal zij nu afscheid nemen van haar machine-houding? Of moet ik wachten tot haar dochter straks haar plaats overneemt (=machine)?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s