logisch

als ik beweer dat feministes gemaakt worden, zeg ik natuurlijk ook dat sommigen beter zijn gelukt dan anderen, dat is logisch. Loessoep vind ik een feministe. Als Kathleen zichzelf feministe noemt, vind ik dat een belediging voor Loessoep. Ik vind Kathleen een gewiekste vrouw die Loessoep gebruikt om zichzelf te exposeren als mooie vrouw van deze wereld, kosmopoliet. Haar schoonheid heeft ook nadelen, zij is lui geworden door het applaus van het “tiepe Menck” *), en stelt geen hoge eisen aan de logica van haar verhaal. En sleept zo ook djaktief mee in de afgrond, djaktief die geen schietstoel tot haar beschikking heeft.

U, kritische lezer heeft gelijk, elk nadeel heb zijn voordeel; djaktief had gewoon haar hersens moeten gebruiken, doch ze laat zich voor het karretje spannen van Kathleen, de gewiekste prinses, kosmopoliet als Maxima.

Het is gewoon een rijtje namen: Mrs. Brubeck, djaktief, Tineke Hofslot en Kathleen. Allen vrouwen die individueel proberen hun eigen sores te gelde te maken, als het moet ten koste van hun seksegenoten, elitair van hier tot ginder maar (nog) zonder geld op de lopende rekening, dat is anders dan bij Maxima. Voor mij verdienen ze niet de titel feministe, maar ik ga daar helemaal niet over. Ik denk slechts: aha, zie hier de solidariteit onder de vrouwen onderling.

*) over het “tiepe Menck”: “tiepe Menck” is mijn broer die graag met ook -in mijn ogen -de nep-feministen naar bed wil blijven gaan. In de jaren zeventig van de vorige eeuw had zelfs de CPN (de Communistische Partij Nederland) mannenpraatgroepen om voor “tiepes Menck” de schade beperkt te houden van effecten van de slogan van de toenmalige “Baas in eigen Buik”-beweging.

“tiepe Menck” lijkt een beetje op Kathleen, hij heeft zijn standpunt niet met mij, zijn broer zijnde, overlegd, hij vindt dat als rechtgeaard zelfstandig denkend wezen, goed geboren en nooit iets bijgeleerd, dwz liberaal humanist, ook helemaal niet nodig

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s