feministen worden niet geboren

ze worden gemaakt nadat ze worden geboren. Dat is jammer en ook noodzakelijk. Er zijn gemaakte feministen die denken dat de macho-man wordt geboren: een volstrekt onschuldige vrouw baart een soort monster, dat ook wel de macho-man wordt genoemd.

Als dat mij als geboren vrouw overkwam zou ik alles in het werk stellen om het volgende mannelijke mormel meteen de nek om te draaien of te wurgen met mijn en zijn navelstreng. Het liefst natuurlijk met de goedkeuring van mijn overheid en haar rechters

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op feministen worden niet geboren

 1. Appelvrouw zegt:

  Ik had graag wat meer onderbouwing van je gezien.
  Waarom wordt een feminist gemaakt?
  Door wie?
  En is dat nadat ze zijn geboren, zoals je schrijft, of nadat ze levenservaring hebben opgedaan?

  Een macho-man is in mijn ogen geen monster (tenzij hij president of dictator wordt). Je hebt er alleen niks aan,
  net zoals aan doetjes (softies), maar die mag je niet zo noemen want dan is het pesten.
  Ook de macho-man en het doetje zijn gemaakt en kunnen er niets aan doen dat ze zo zijn.
  Macht maakt monsters.
  Onderdanen (onderdanigen) geven macht, en zij zorgen er mede voor (onbedoeld) dat de macho-man in stand blijft.

  Stel dat een feminist aan de macht komt…
  (Is het feminist of feministe?)

  Zomaar even wat gedachten zonder grote onderbouwing.

 2. je hebt gelijk, het is meer een korte samenvatting van wat ik elders vaak heb onderbouwd. Jouw vragen maken het me mogelijk het hier alsnog op te rakelen:

  Een feministe wordt net als een macho-man gemaakt. Door de groep die ze opvoeden, in elke groep bestaat er iets als een man-vrouwverhouding. Een man ziet er bij de geboorte anders uit dan de vrouw. Met dat verschil moet de groep iets mee, dat maken gebeurt na de geboorte tot pakweg je achttiende twintigste levensjaar, dat bedoel ik met “na de geboorte”. (Na je twintigste kun je natuurlijk verder levenservaring opdoen). Ik wil vooral de opvoeding van het individu door de groep benadrukken, dit in tegenstelling tot de opvatting dat iemand al slecht of goed is bij de geboorte.

  Ik vind dat het feministe is. Mijn favourite westerse feministe Elma Drayer gaf ooit een definitie: als je tussen je benen een vagina voelt en je wilt daar iets over te zeggen hebben, ben je feministe. In mijn ogen kunnen er dus geen mannelijke feministen bestaan, en dan laat ik het transgenderverhaal even liggen waar het ligt, dat ligt volgens mij vooral voor je geboorte..

  Je stellingen: macht maakt monsters, onderdanigen geven macht deel ik, ook de macht van een feministe moet in de gaten gehouden worden. Dat ik schreef, een feminist wordt gemaakt, dat is jammer en noodzakelijk, heeft te maken met bijvoorbeeld het verschil tussen man en vrouw bij de geboorte. Vrouwen zijn in het algemeen lichamelijk minder sterk dan mannen, en dat vereist “een tegenmacht” van vrouwen, anders dan in grootte groepen naar de sportschool gaan.

  in mijn verhaaltje over Shere Hite, een mooi voorbeeld hoe Shere Hite feminist is gemaakt, in dit geval door typemachinefabrikant Olivetti.(=een exemplaar van de groep, van de maatschappij waarin Shere leefde)

 3. @Appelvrouw: vergat ik dat je opmerkte dat je niks aan een macho-man of doetje hebt. Ik lees dat als een mening van een individueel persoon Appelvrouw.. Ikzelf denk altijd aan het individu in samenhang met de groep/groepen waarin hij of zij leeft. En een groep kiest er altijd voor om een interne duidelijke hiearchie na te streven, om zo de kans groot te maken dat de groep als groep overleeft. Zo hebben de geallieerden in WO II gezamenlijk een sterk hiearchische groep fascisten kunnen verslaan, en zegevierde uiteindelijk “de democratie”. Wel met opoffering van een groot aantal jonge individuen. Het Margratenkerkhof in Limburg vind ik indrukwekkend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s