ontmoeting negen, slot

aan het hoofd van de tafel, de korte noordzijde, zit overgrootmoeder Gladys, vierentachtig jaar, slank, pezig, rood haar of henna geverfd. Zij heeft de leiding en het woord. aan haar rechterhand, aan de westzijde van de lange kant van de tafel zitten respectievelijk:

-haar zoon Carlos, 62 jaar

-Maria, de vrouw van Carlos, 58 jaar

-Clara, de vriendin van Vera, 32 jaar

-Vera, halfzus van Bea, 33 jaar

-Carolina, moeder van Bea en Vera, 65 jaar

aan de linkerhand van Gladys:

-Carlos Junior, zoon van Carlos en Maria, 38 jaar

-Bea, vrouw van Carlos Junior, 36 jaar

-Xiomara, dochter van Bea en Carlos junior, 8 jaar

-Eva, dochter van Bea en Carlos Junior, 11 jaar

Tegenover overgrootmoeder Gladys, aan de korte zuidzijde van de tafel zit Sebastian, zoon van Bea en Carlos Junior, en is 14 jaar.

Gladys heeft het gewoon goed gedaan. Het is even onduidelijk waar haar echtgenoot is gebleven maar Maria de vrouw van haar oudste zoon zit aan deze tafel heel erg dichtbij. Maar ook Bea zit zelfs tegenover Maria, dit wijst ook op een relaxte houding van Carlos Junior, kleinzoon van Gladys. Gladys heeft niet alleen haar zoon goed opgevoed, maar zelfs haar kleinzoon, hulde!

Ik heb echter kleinzoon Carlos Junior geen woord zien spreken gedurende mijn onderzoek, ik hou een slag om mijn arm.

Bea mag ik erg, zij heeft bij Gladys geregeld dat haar moeder Carolina ook bij het etentje mag zijn. En ook haar halfzus Vera, kort geboren na het vertrek van de echtgenoot van Carolina en de vader van Bea. Daarom lijken Bea en Vera totaal niet op elkaar. Ik vind Bea mooier dan Vera, maar wie ben ik?

Ik zit ten zuiden van deze familietafel, met een blik op het noorden.

Carolina draaide een aantal keren om haar as, ze zag mij, of mijn dagblad, of mijn blocknoot, voor mij was niet duidelijk wat haar precies intrigeerde. Even later maakte Vera op haar suggestie precies dezelfde pirouettes, ik zag dat allemaal aan zonder mijn gezicht te vertrekken. Vera betrok vervolgens ook haar vriendin Clara in de kwestie, maar Clara deed niet mee, zij beperkte zich tot het zwijgzaam innemen van de gepresenteerde schotel net als Carlos Junior.

Ik was stoicijns als Carlos Junior, en vooral omdat ik Bea meer mag dan Vera. Ook ik concentreerde me vervolgens op mijn lunch inmiddels aangekomen, met een witte wijn.

Even later: de familie stapt op. Vera en Carolina lopen achteraan, bij de kassa draait Vera zich om en zwaait, gracieus glimlachend, met haar linkerhand naar mij. Ik zwaai terug. Dan draait ook Carolina zich om, ook zij zwaait naar mij en ik antwoord opnieuw navenant.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s