metabloggen (2)

Pas Kathleen ontdekt op Xiwel”s Bijzondere Bloglijst (ik ga nog na hoe precies, want misschien zijn er nog wel meer Kathleens).

Nee, ik maak geen link naar haar blog omdat ik dat technisch nog niet kan, maar vooral omdat ik van u enige inspanning vraag om haar “Kattebelletjes” te vinden. Hebt u dat er niet voor over, dan bent u een dief van uw eige, neem dat maar van mij aan. Of niet: iets minder goede vrienden, ik kan dat wel aan.

Haar korte verhalen, in het vlaams kortverhalen, bevallen mij erg omdat ze de lezer veel “te denken overlaat”. Haar verhaal schudt de lezer uit zijn bubble en wordt vervolgens in zijn eentje achtergelaten. Ik vind dat getuigen van respekt voor de lezer(es). Datzelfde respekt zie je in haar reakties op de reakties op haar “Kattebelletjes”.

Naast Appelvrouw is Kathleen een van de weinige bloggers (v/m) die serieus ingaat op de reakties die ze zelf teweeg brengt, ook al zijn die reakties vaak “inhoudsloos” en veel te vaak (deze termen zijn van mij jk) en nu in de woorden van Ximaar, door mij hier geciteerd: “veertjes in de reet”

 

Dit bericht werd geplaatst in metabloggen. Bookmark de permalink .

7 reacties op metabloggen (2)

 1. Rob Alberts zegt:

  Je hebt een mooi overzicht van bloggers gevonden.
  Van blogger, naar reageerder en verder zijn soms ook mooie pareltjes te ontdekken.
  Waarbij anderen weer een interessante leeslijst aanbieden.

  Stille groet,

 2. Dank Rob voor je waardering. Ik waag het erop: jouw blogs hebben net als de blogs van Katleen en van vele anderen (niet die van Appelvrouw :)), het sympathieke doel de wereld iets te beter te maken, het verschil met Kathleen is dat jij de lezer niet in zijn eentje durft achter te laten.

 3. een ander onderwerp voor het hoofdstuk metabloggen. Vandaag viel met op dat op de blogpost van Rietepietz het graan keurig recht opstaat, ik wil hier mee zeggen: iemand reageert op haar en Rietepitz reageert rap terug. Even later reageert iemand anders en Rietepietz reageert weer rap op dezelfde wijze.

  Dat lijkt raar maar dat is het niet.

  Want de tweede reageerder heeft de reactie van de eerste reageerder niet gelezen, voordat hij/zij zelf eender reageert. Rietepietz reageert beleefd en niet chagrijnig en herhaalt geduldig haar antwoord, eea volkomen terecht, zelf lees ik ook pas na mijn eigen reactie de andere reacties.

  Zo staan de korenhalmpjes netje naast elkaar, paralel aan elkaar, waarbij dus ook geen interaktie is tussen reageerder a en reageerder b. Soms heeft een blogpostschrijver dat ook liever niet, zoals ik bij Koen wel eens heb gelezen, maar tegenwoordig vind ie het niet meer erg.

  Het beeld dat zo n lange rij reakties met verticale beantwoording bij mij oproept is een veld met keurig rechtopstaande gerst (een graansoort), voldoende droog, dat straks geoogst gaat worden met een combine.
  Eenzelfde beeld heb ik bij het mensbeeld van de liberaal humanisten: een ieder is goed en gelijkwaardig geboren, een ieder kijkt slechts verticaal omhoog, er is geen interaktie met de medemens, men durft niet te leunen op de medemens, er mag ook niet op jou geleund worden.

 4. hier mijn antwoord op de vraag van Rietepietz aan mij, Rietepietz die alleen gelooft in haar zelf.

  dat is ook een geloof. Van de geloven met een God buiten de mens, heb je de opdracht: heb je naaste lief als u zelf achter je gelaten. In mijn ogen terecht. Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Dat heb je nog niet achter je gelaten, denk ik. Ik denk dat als jij op een bankje aan een ander vraag: mag ik je iets vertellen? Dat je dan een LIEVER NIET van die ander ervaart als een uiting van het eenzame van het geloof van die ander die alleen in zich zelf gelooft.

 5. naar aanleiding van de blogpost Charisma van Mack en Bovenop het nieuws van Koen twee opmerkingen in het hoofdstuk metabloggen: Mack vraagt a Dhyan, een reageerder op zijn blogpost, keurig in verticale zin zoals hierboven bedoeld, wat Dhyan bedoelt met zijn reactie. Vervolgens antwoordt Dhyan niet verticaal terug naar Mack. Dat stoort mij, omdat ik als ookreageerder op de blogpost van Mack, precies dezelfde vraag heb aan Dhyan.

  Dus ik reageer horizontaal in de reactielijn van Mack, op Dhyan, van Mack mag dat zo heeft hij eerder publiekelijk laten weten.

  Leuk te zien dat Koen nu precies de methode van Rietepietz volgt: snel verticaal reageren op elke reactie, opdat ontsporingen worden voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s