Loessoep droomt weergaloos tijdloos

In Time rebels gaat Loessoep er even vanuit dat ze zelf bedacht heeft dat bomen van tweehonderd jaar oud naar de mens kijkt als puberale wezens. Het mooie is dat ze die gedachte publiceert. Dan kan ik vervolgens haar aanraden om te googlen op “schuldig landschap” of op “schuldige bomen”. In de kunst is het bijna een stroming, en dan overdrijf ik.

Mijn vraag is waarom Loessoep er op kikt eea zelf bedacht te hebben, het is bovendien ook helemaal niet erg om iets opnieuw zelf bedacht te hebben. Er bestaat zelfs de stelling dat alles al eens is geschreven, en dat alles ooit opnieuw geschreven gaat worden. Dus waarom zou je als Loessoep authentiek willen zijn?

Verder beweert ze dat de tijd pas sinds de Middeleeuwen bestaat, sinds er kerkklokken op torens verschijnen. Wikipedia verraadt dat de oudste zonnewijzer van 1500 v.Christus is en dat de wetenschap die zich bezighoudt met zonnewijzers gnomonica heet.

( in haar verdere regels citeert ze: “als ik naar de rivieren en bergen kijk weet ik hoe laat het is”, ik denk dat de rivieren en bergen al van voor 1500 v.Chr. zijn)

Later in haar bespiegelingen weet ze dat ze zelf goed zit als de komende generaties na haar naar Loessoep kijken. Dan ken ik haar weer, Loessoep is al jaren en nog steeds bezig met de vraag: hoe kom ik over op de groep, en hoe bekritiseer ik mijn medemens op kleine foutjes zonder een konflikt te veroorzaken?

Het lijkt dat de tijd stil staat bij haar.

Die vraag hoeft ze helemaal niet uniek en authentiek in der eentje op te lossen, wikipedia geeft al vele tips over kunstenaars, filosofen en schrijvers die daar al iets over hebben opgemerkt.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s