het dondert in Keulen

misbruik van kinderen komt voor in veel instellingen waar volwassenen in opvoedende zin gezag voeren over kinderen. De padvinderij, vele kerkelijke instellingen zoals de Jehova-getuigen of protestante kerken, instellingen voor moeilijk opvoedbare kinderen, om er een paar te noemen.

De ophef hierover is terecht, de slachtoffers hebben vaak levenslang ondanks het feit dat eea wettelijk is verjaard.

aanstaande 18 maart wordt  in Keulen een rapport geopenbaard over het misbruik in het bisdom van de katholieke kerk. Dit nadat een eerder rapport niet openbaar werd gemaakt omdat er fouten in staan. Ook dit rapport wordt 18 maart alsnog geopenbaard.

Frank Koerselman verklaart in zijn onvolprezen boek “wie wij zijn” waarom wij misstanden in de katholieke kerk zoveel erger vinden dan die bijvoorbeeld bij de Jehova-getuigen.

De belangrijkste reden is de leerstelling in de katholieke kerk dat je alleen in het huwelijk de liefde mag bedrijven, en dan slechts met het doel de voortplanting, als corvee dus en je mag er niet van genieten. De liefde bedrijven om puur het genot, zonder voortplantingsdoel is ten strengste verboden, dus ook het condoom. In zuid-nederland had de kerk ook nog een bevolkingspolitiek, door veel kinderen te baren binnen het katholieke volksdeel, zou de macht van de katholieke kerk toenemen. (een dergelijke politiek heeft ook het moslimbroederschap, denk daar over na als je overweegt GroenLinks te stemmen binnenkort).

De leerstellingen werden goed gemonitord door de wijkpriesters, ook arme katholieke gezinnen werden aangespoord de kinderschare jaarlijks uit te breiden, los van het gezinsinkomen. De katholieke kerk neemt daarbij zelf ook verantwoordelijkheid, als een gezin te arm is voor het zoveelste kind, dan wordt dat kind liefdevol opgenomen in een van de opvangtehuizen van de kerk. Ook de kinderen die per ongeluk voor het huwelijk geschapen zijn, zeg de onwettige kinderen. Ook die werden liefdevol opgenomen in de daarvoor bestemde internaten.

Waar menig overste zich vergreep aan de jongens en meisjes, zonder de bedoeling zich voort te planten.

Gelukkig overtraden de hierboven genoemde oversten slechts een gebod van de Heer, en de Heer is genadig en geeft hen een tweede kans in de derde wereld.

Ik denk dat deze “geoliede verkrachtingsmachine” niet als zodanig met opzet is bedacht. Wel denk ik dat Frank Koerselman gelijk heeft dat we de katholieke kerk terecht meer wantrouwen dan de Jehova-getuigen, als gevolg van de op dc elkaar inwerkende leerstellingen in de katholieke kerk.

Ik ben benieuwd of de aankomende Keulen-storm  onze maatschappij en de duitse, een klein beetje vooruit helpt

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

4 reacties op het dondert in Keulen

 1. Appelvrouw zegt:

  een beetje uit het verband van jouw boodschap:

  Liefde bedrijven in een huwelijk is in mijn beleving een utopie.
  De huwelijkse plicht vlak voor het slapen gaan is ook niet voor het genot maar de broodnodige ontlading.
  Seks en liefde zijn 2 verschillende dingen. tenminste voor mij, en al die duizenden mannen en vrouwen die vreemdgaan ook. Sex met de minnaar (res) en liefde met je partner en kinderen.

  De liefde bedrijf ik graag zonder sex maar met (geestelijke/emotionele) intimiteit, voor wat binnen mijn vermogen ligt.
  En sex bedrijf ik uitsluitend met lust.
  Al heb ik tijden gekend, met Vroems, dat liefde wel goed gecombineerd werd met lust, wat aanvoelde als intimiteit.
  Maar dat zou met een priester (of welke andere misbruiker/machtshebber) niet aan de orde zijn.

  Liefdevol over onwettige kinderen ontfermen zegt misschien wel dat het woord liefde ook misbruikt wordt.
  Ik denk dat weinig kinderen in een klooster liefde hebben ervaren.

 2. ook al heb je het niet over bevolkingspolitiek of kloosterliede, toch een mooie serie van drie opmerkingen in jouw derde alinea:
  De liefde bedrijf ik….
  En sex (met een x) bedrijf ik…
  Al heb ik tijden gekend, …..

 3. kijk, ik kondigde zelf aan dat op 18 maart in Keuelen een rapport wordt geopenbaard. een echte journalist zou dan op 19 maart hier op terugkomen. Het is inmiddels 6 mei, wel van hetzelfde jaar. Maar ik als burgerjournalist had blijkbaar 19 maart iets anders te doen. Tot nu toe heb ik er niks van meegekregen of er iets in Keulen is gebeurd. Ik ga op onderzoek uit. Of bevraag een echte journalist para mientras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s