Thijs Zonneveld reed een goeie Tour de France

Hij is een sportjournalist, en best een goeie met rationele argumenten. Hij verkondigde eerder dat het verschil van een minuut tussen Pogacar en Roglic aan het begin van de slottijdrit nog alle kanten op kan. Dus dat de voorsprong van Roglic van 57 seconden misschien niet genoeg is.

Na de tijdrit stelde Thijs Zonneveld dat Roglic ongeveer dertig seconden verloor in het laatste deel, vanwege de teleurstelling die hij in zijn oortje kreeg dat het over en uit was.

Dus de voorspelling van onze sportjournalist zat er maar dertig seconden naast, ook een voorsprong van anderhalve minuut was blijkbaar voor Roglic niet genoeg.

Ik vind dat geen grote fout van onze sportjournalist, en al helemaal geen reden om nu plotseling te spreken over historische wielergebeurtenissen, als een prima sportjournalist er dertig seconden naast zit. Hij vergiste zich ook door te verwachten dat Roglic niet de eerste tussentijden van Pogacar doorkreeg, die kreeg hij keurig wel door zo bleek achteraf.

Het is helemaal niet veel, die vergissing van dertig seconden van een sportjournalist.

En de overwinning van Pogacar is er niet minder om, ik zou het woord historisch willen gebruiken.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Thijs Zonneveld reed een goeie Tour de France

  1. Ximaar zegt:

    Het gekke is dat ik de laatste week dit scenario zag aankomen. Dwz hield er voor 50% rekening mee. Pogacar was aldoor goed, maar kon niet winnen van de Jumbo ploeg en dan is het niet vreemd dat ie daar geen energie in stopte en die energie er uit gooide in de tijdrit waar het man tegen man is. Dacht alleen dat het verschil niet zo groot zou worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s