moeilijke woorden

Thomas Pannenkoek moest het moeilijke woord dat Rob Alberts gebruikte opzoeken op Wikipedia. MS is ook een moeilijk woord en daarom meestal alleen met de afkorting MS aangeduid. Ik reageerde ook op het bijkans onmogelijke bericht van Rob, ook voor Thomas Pannenkoek, zonder te reppen over het “moedige” of “openhartige” bericht van Rob Alberts.

Het pijnlijke van de bijvoeglijke naamwoorden “moedig” en “openhartig2 vind ik dat de reageerder daarmee ook zegt: “het is moedig dat je erkent dat je er helemaal alleen voorstaat” en “het is heel erg openhartig te erkennen dat je er helemaal alleen voorstaat”

Je kunt daar nog aan toevoegen: schrijf het van je af, dat kan jou ook helpen, ik schrijf het van me af en, jij schrijft het van je af: leven en laten leven, sterven en laten sterven. En dat is het dan, meer is er niet, je staat er alleen voor!

Er zijn reageerders die het “moedige” en “het openhartige” van Thomas en Rob niet uit hun pen krijgen omdat ze zelf al inzien dat het vooral hun onmachtige positie tentoonstelt. Ik denk dat Rob en Thomas dat meteen herkennen. Bij Thomas is het heel duidelijk: het tiepe reaktie dat hij het liefst heeft is het tiepe reaktie dat zijn optimisme ondersteunt, dat is logisch.

Ook waardeert hij de reakties die hem in zijn eigen sprookje ondersteunen, dit neem ik de betreffende reageerders kwalijk en noem ik corrupt, corrupt in de zin van: ” Paul, wat je ook opschrijft, ik sta achter je tekst”. Ik vind dat een verkeerde manier van “leven en laten leven”, en het laat eerder zien dat je zelf -zogenaamd- geen mening hebt. En je hoopt misschien dat anderen dat ook van jou pikken, tezijnertijd.

Als Thomas verhaalt dat hij denkt Paul in zijn kot te laten en Thomas wil laten voortleven of nog meer te laten vliegen dan voorheen, dan is dat natuurlijk zijn sprookje. Echter: niet Thomas schiep Paul, maar Paul schiep Thomas. Als Paul van de ene op de andere dag een andere Paul is, zal de nieuwe Paul eerder een andere Thomas scheppen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s