ik ben haar naam vergeten

Heel vroeger op de nederlandse tv, kondigde een meestal fraaie dame aan welk programma je zometeen gaat zien. Het voordeel is dat je alvast een beeld krijgt van wat je te zien krijgt.

Maar fraaie dames zijn duur en de kijker werd ook steeds meer als volwassen gezien, die wel tegen een “stootje” kan. En de presentatrice (?) ik ben zelfs haar naam vergeten, werd afgeschaft.

Ik rouw er niet om. Tot gisteravond. Ik zie regelmatig een uitzending van de spaanse tv, zonder dames die het volgende programma aankondigen.Toch kijk ik ook naar ergerniswekkende programmaas, die ik uitkijk om me te ergeren en om antwoord te krijgen op mijn vraag: waarom zendt men dit uit?

Het programma bijvoorbeeld dat eindeloze herhalingen laat zien uit het jaar 1978, 1986 etc. van zangeressen en zangers die over de liefde en de praktische liefde zingen. Dat is nostalgie ok, dat begrijp ik, en dat is : kijk eens hoe plat het er destijds aan toe ging en dat ergert me mateloos omdat ik niet begrijp waarom men dit anno 2020 uitzendt, wordt hier beweerd dat het nu allemaal minder plat is? En toch draai ik de knop niet om, pardon druk ik de button niet in, want ik heb nog geen antwoord op mijn vraag.

Gisteravond werd ik verrast, het muziekprogramma was nog niet afgelopen, niet afgetiteld ook niet, maar de beelden gingen plotsklaps over in een prachtige paring-scene uit een film die ik daarna helemaal heb uitgezien en zonder af te zien.

De mannen in het spaanse Hilversum hebben gelijk, ik kon “deze move” moeiteloos aan. ook omdat de film niet slecht bleek, slechts twee personen, een man en een vrouw, over hun relatie die zich wel of niet ontwikkelde toen ze langdurig op afstand op twee continenten woonden, Europa en Amerika. Met nog maar een extra paring-scene, voorzover ik weet , want ik heb niet het begin van de film gezien.

ps: het is mogelijk dat ik tijdens het muziekprogramma in slaap ben gevallen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op ik ben haar naam vergeten

 1. Ximaar zegt:

  Hier een lijstje met omroep(st)ers: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_omroepers
  In die tijd werden plaatjes op de radio ook aan- en/of afgekonidigd, dat is ook al jaren volledig uit zwang. Zelf kijk ik alleen ‘on demand’. Dwz ik start programma’s op het moment dat het mij uitkomt. Soms is dat maar een paar minuten achter op de live-uitzending. Vaak krijg ik daar spijt van, omdat ik dan vrijwel niet vooruit kan spoelen.

  Tegenwoordig stoor ik me vooral aan de autocue. De text die iemand in een uitzending van de camera moet lezen. Vooral bij Op1 laat dat weinig ruimte voor spontane discussies. De presentatoren zijn zo druk bezig met dat oplezen, dat ze duidelijk niet luisteren wat hun gasten vertellen.

 2. Appelvrouw zegt:

  mooie presentatrices krijgen rimpetjes, kraaiepoten en eksterogen, ongewenst voor de kijker, welke kijker weet ik niet maar ik zie zelf liever een oudere heer vol rimpels dan een ongeroerd huidje van een jonge vrouw die teveel make-up moet bevatten omdat “men” dat representatief vindt.
  Ik erger me ook nogal aan dat ze iedere dag een andere jurk aan trekken, was ik net gewend aan die blauwe, stond heel mooi, en dan komen ze de volgende dag in het zwart.

  Paringsscenes zijn doorgaans niets om aan te zien, te soft, te gekunsteld. Paren moet je niet zien, dat moet je doen. Al kijk ik dan weer wel graag naar stieren die bij de koe losgelaten worden, dat vind ik wel een mooi spel. Mensen zijn doorgaans vreselijk saai en voorspelbaar, je kunt het wel dromen wat de volgende handeling is, ergerlijk gewoon. Tijdverspilling om naar te kijken.
  Dan kun je maar beter in slaap vallen en je eigen dromen bekijken.

 3. Mack zegt:

  Dat moet toch Myrna Goosen zijn geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s