tussen laken en servet (2)

Haar moeder zal K. op het hart drukken dat ze haar toekomstige man zorgplicht moet vragen, alvorens zich aan hem te geven. K. belooft haar moeder dat ze haar best zal doen.

Maar sinds kort wordt hier over het verbod van de katholieke kerk voorbehoedsmiddelen te gebruiken, gelachen. Met het voordeel dat er veel minder kindmoeders zijn van vijftien of nog jonger.  Maar ook het aantal kinderen per gezin is sinds pas drastisch gedaald door het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Deze houding van de katholieke gelovigen tegenover hun eigen kerk vermindert de armoede in dit land. Dat is een soort revolutie.

Van voor de tijd dat de katholieke kerk hier maar iets in de melk te brokkelen had, is K. op haar vijftiende een geslachtsrijpe vrouw. De kerken hebben dat idee in de laatste vijfhonderd jaar niet kunnen wegnemen.  Ze hebben er een draai aan gegeven door de vijftienjarige vanaf het moment dat ze vijftien wordt: de bruid van God te noemen.

Maar God heeft op aarde vele Stellvertreter en menig zestienjarige vrouw verzuimt een aantal maanden school. Maakt vervolgens haar school gewoon af, door de liefdesbaby achter te laten onder de hoede van haar moeder, haar oma of een vriendin.

Ik gun het K. niet, maar ik denk dat ze voor haar zestiende moeder wordt. Met een beetje mazzel bevalt ze van een zoon..

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s