Rutte heeft ze in zijn zak

Het gaat hier over de interrupties. Ik zag gisteren een Tweede Kamer vergadering, de geachte afgevaardigden hebben in hun eerste en tweede termijn best een logisch verhaal. Interessant wordt het pas als de kamerleden Rutte interrumperen bij zijn weerwoord, dan gaat het erom dat je Rutte te slim af bent in het debat op het scherp van de snede.

Rutte herhaalt simpel wat ie al eerder heeft gezegd, in dezelfde bewoordingen, en voegt er een grap aan toe. Marijnissen herhaalt ook wat ze al eerder heeft gezegd en voegt er geen grap aan toe. Dat gaat zo een paar keer heen en weer. Marijnissen geeft op en Klaver staat vervolgens klaar: zonder een greintje humor herhaalt hij de inhoud van kollega Marijnissen zonder haar te noemen, want hij is bezig met zijn eigen verkiezingsverhaal, nu even niks met iets als samen optrekken met de SP. Ook hij heeft geen grap in huis

Ik heb Asscher niet meer afgewacht, het doet teveel pijn aan mijn ogen, het is gewoon treurig in welke mate links vleugellam is,  vanaf het moment dat Wim Kok de ideologische veren heeft afgeschud. Rutte heeft ze gewoon in de zak, die zak met veren.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rutte heeft ze in zijn zak

 1. Ximaar zegt:

  Van Rutte wordt gezegd dat ie van teflon is en zo alles van zich af laat glijden. Zelf denk ik dat de oppositie wel met elkaar afstemt en ze het dus om beurten proberen zonder succes. Asscher en Jetten pakken het iets anders aan. Jetten heeft vaak nog minder succes. Asscher wat meer, omdat die eerder met Rutte in een kabinet heeft gezeten. Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe Kaag zoiets in de toekomst gaat aanpakken, daar kan Rutte wel eens veel meer moeite mee hebben.

  • Ximaar: Vooraf, ik begrijp dat onze coalitiepolitiek tot gevolg heeft dat Rutte zich helemaal geen zorgen hoeft te maken zolang de oppositie geen moties van wantrouwen gaat indienen, en dat houdt ook in dat Marijnissen en Klaver zich inhouden, zeker op het terrein van het virus, waar deze tweedekamerbijeenkomst over ging.

   Maar ze zouden zich moeten afvragen hoe Rutte wel aan zijn gewijzigde mening over Zwarte Piet komt, daar werkte zijn teflon laag blijkbaar niet, dat zou toch een interessante vraag zijn voor de oppositie. Disculpe, van Kaag verwacht ik helemaal niks, omdat ik het zetelaantal van d66 al drastisch zie kelderen op de eerste plaats, en op de tweede plaats dat ze inhoudelijk in mijn ogen absoluut geen nieuw verhaal heeft.

   • Ximaar zegt:

    Het ging me in dit geval niet over het onderwerp of de inhoudelijkheid, maar meer of er iemand wel door die teflonlaag kan komen. Ik denk dat zij daar wat effectiever mee om kan gaan, maar ik kan het mis hebben. Daarom ben ik wel benieuwd. Qua virtueel zetelaantal is het natuurlijk een ramp dat de VVD 3x zoveel heeft als GL, de huidige nummer 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s