wat te doen (2)

Het stinkt in Noord-Brabant, maar ook daar zijn de mensen goed en gelijkwaardig geboren, net als in Winterswijk waar de cijfers duidelijk beter zijn. Er zijn mensen die zich afvragen of de corona-crisis iets te maken heeft met de klimaat-crisis. Het antwoord is vaak ja, en ik deel die mening. Heel kort de redenering: ook het virus wil overleven, wij vernietigen hun gastheren en de virussen springen over op mensen, bij gebrek aan beter.
Maar daarnaast lijkt het erop dat de ammoniak de longen van de mensen aantast, waardoor er in Noord-Brabant meer slachtoffers zijn dan in Noord-Nederland.
Een kollega-blogger heeft moeite om deze relatie tussen ammoniak en gevoeligheid voor het virus op te schrijven, omdat ze de boeren niet de schuld wil geven. Ik doe dat ook niet, de oorzaak zit hem in hoe we onze maatschappij hebben ingericht, de schuld ligt bij ons allen, het neo-kapitalisme  met haar achterliggende ideologie van het liberaal humanisme: we zijn allemaal gelijk en gelijkwaardig geboren. De Noord-Brabantse boer ook, hij is pas te laken als zijn bedrijf failliet gaat. Maar zijn bedrijf gaat niet failliet, dank zij de consumenten die zijn produkt kopen, en dat zijn we bijna allemaal.
Geert Wilders komt niet verder dan Rutte om excuses te vragen voor de doden van het virus, liever geen revolutie, ik moet aan mijn kiezers denken. Beter zijn de teksten van Esther Ouwehand en haar vragen aan het CDA, dat prompt reageert nu even niet aan de boeren komen. Het CDA dat in Noord-Brabant dus nu met de FvD in zee gaat om de boeren uit de wind te houden. Tel uit je winst.
Helaas is de PvdD ook geen garantie voor het voorkomen van het overstappen van Merel Kooten naar Henk Krol, bij de PvdD zitten ook gewoon liberaal humanisten. Het valt niet mee in ons kikkerlandje met kikkers die uit de kruiwagen springen, waar solidariteit niet meer kan bestaan. De Verlichting heeft een kleine aanpassing nodig.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s