Loessoep maakt een mooie koppeling

Ze vraagt zich af wat de corona-crisis met de klimaat-crisis te maken heeft en komt tot de heel goeie conclusie : heel veel. Lees bij haar de redenering.

Ik voeg er aan toe dat het neo-kapitalisme met het achterliggende liberaal humanisme de boosdoeners zijn en niet de boeren alleen, waarvoor ze zich verontschuldigt. Dat ze zich verontschuldigt is omdat ze zelf nog geen afstand heeft genomen van het liberaal humanisme. Het liberaal humanisme gaat er vanuit dat iedereen goed en gelijkwaardig is geboren. Mocht je een afslag hebben gemist, dan ben je daar zelf individueel voor verantwoordelijk. De meritocratie, dat heb je dan verdiend, je mag daar niet een ander op aanspreken, en je mag ook geen solidariteit vragen.

Deze frustratie van de liberaal humanisten zie je niet alleen bij Loessoep, de roep om solidair te zijn, de roep om solidariteit te mogen ontvangen is algemeen bij de slachtoffers van de meritocratie, de slachtoffers van het liberaal humanisme. De Verlichting heeft een kleine aanpassing nodig.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s