paardenhandelaar

mijn bijbelvaste vriend lijkt een beetje op een gereformeerde paardenhandelaar. Als je in paarden handelt moet je tot veel in staat zijn. Het paard is een edel dier, maar niet in staat te voorkomen dat ie door zijn eigenaar wordt vernaggeld. Dat kan opgaan voor de melkboer met zijn karretje, maar ook voor de internationaal bekende springruiter.

Eenmaal vernaggeld daalt het paard fors in geldelijke waarde.

Een gereformeerde paardenhandelaar nu is heel goed in het tijdelijk toedekken van de kwalen van het paard. Maar ook niet-gereformeerde handelaren kunnen dat wel goed, dus wat maakt zo´n gereformeerde zo bijzonder?

Hij koopt en verkoopt geen paard aan een familielid of medelid van zijn kerkgenootschap. Binnen zijn kerk heersen immers de regels van de tien geboden, waaronder: gij zult niet stelen. Maar stelen van een goddeloze met behulp van een trucje, dat is meer iets van: het zal ze leren, die goddelozen met hun praatjes over nimfomanen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op paardenhandelaar

  1. Appelvrouw zegt:

    Als je een hint geeft dan is dat voor mij wel makkelijker om te weten of er soms iets actueels achter zit

    • Er zit niks actueels achter, ik probeer er achter te komen hoe iemand met de norm gij zult niet stelen, het toch doet: stelen van mensen die behoren tot een andere gemeenschap. Hoe hij dat met zijn geweten in orde brengt. Ik denk via twee twee principes, het overleven van de eigen gemeenschap is belangrijker dan het overleven van de andere. En verder, de eigen gemeenschap legt normen en waarden op hemzelf, en hij is soms jaloers dat degene die hij besteelt geen last heeft van die specifieke norm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s