tja, hoe noem je zoiets

ik ga vaak uit eten, bij de lunch kreeft en des avonds lam. Twee dieren die bij leven een enigszins dierlijk leven hebben gehad. Toch krijg ik er kritiek op, alleen al vanwege het feit dat ik zelf niet vaak voor mezelf kook. Dat verwijt krijg ik dan van westerse vrouwen die zelf voor hun gezin een empleada = een huishoudster in dienst hebben voor de schoonmaak van het huis en het eten koken. Niet altijd volgens de CAO betaald. Die huishoudster en kok is vaak van het vrouwelijk geslacht, terwijl mijn koks in de restaurants meestal van het mannelijk geslacht zijn en volgens de CAO worden betaald.

Verder heb ik de leiding als meewerkend voorman bij het schoonmaken van mijn huis, gewoon omdat ik daar goed in ben. In mijn schoonmaakteam zit een man en een vrouw. Ik begrijp dus eigenlijk helemaal niks van de kritiek, ik laat meer mannen koken, ik laat ze beter betaald koken en mijn rotzooi opruimen doe ik vooral zelf. Hoe moet ik dat nu begrijpen op 8 maart? Zijn ze jaloers?

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op tja, hoe noem je zoiets

  1. Ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar leven, en vult dit in op de manier die hij of zij het comfortabelst vindt. Het leven is te kort om dit niet te doen, en niemand heeft daar kritiek op te leveren.

    • Dank Thomas, voor de morele steun, vroeger deelde ik het liberaal humanischtische standpunt van jou. Nu accepteer ik dat ik mag worden aangesproken, maar dan liefst wel met rationele argumenten. Vroeger rookte ik, en mijn moeder sprak me daarop aan. Dat vond ik niet leuk, ws omdat ik wel aanvoelde dat ze gelijk had. Het liberaal humanistische standpunt heeft als nadeel dat het de solidariteit onder de mensen ondermijnt. Als een F1 coureur met waanzinnige snelheid door Zandvoort scheurt met veel publiek langs de kant, is er geen enkele reden voor de maatschappij om te zeggen, kom maar lekker in het ziekenhuis liggen als er een groot ongeluk gebeurt. Logischer is dan dat de gemeenschap zegt: zoek lekker je eigen dokter met je totaal vrije keus van je hobby en klop niet op mijn deur als het mis gaat.

  2. Appelvrouw zegt:

    In mijn omgeving ken ik geen enkele vrouw met een kokkin, ook niet met een schoonmaakster.
    En hier in huis ruim ik de rommel van ManB op, en kookt hij vaak voor zichzelf.

    Kritiek is heel makkelijk te geven, vooral ononderbouwde. We hebben immers een heel grote onderbuik, daar past niet bij iedereen een lammetje in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s