bezorgdheid

ik kreeg van een jongeman een mail waarin hij zegt bezorgd te zijn over mijn gezondheid. In het algemeen moet je die bezorgdheid koesteren maar komt het binnen via internet dan is het raadzaam voorzichtig te zijn.

Het bezorgde tiepe ken ik al jaren, hij spoort niet. Een paar akkefietjes maakte ik van dichtbij mee, en die waren voldoende voor mijn conclusie.

Op afstand stelde hij voor, laten we praten, niet dat hij een specifiek onderwerp op de agenda zette, maar meer een stelling in de trant van: velen met mij denken dat jij…..

Hier achter schuilt het probleem van menig liberaal humanist, ze hebben zelf geen mening maar tellen heel regelmatig of ze nog bij zeven van de tien mensen horen in hun omgeving. En die maken zich zorgen om degenen die daar helemaal niet mee bezig zijn en vooral zelf nadenken. Ik heb waarschijnlijk zijn bezorgdheid weg kunnen nemen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op bezorgdheid

  1. Misschien is hij toch gewoon bezorgd?

    • Thomas, maar waarom uit hij dan zijn bezorgdheid pas bij mij nadat hij een groepje totaal verschillende mensen heeft gevonden, namens wie hij zegt te spreken? Dat wijst er eerder op dat hijzelf twijfelt over zijn bezordheid, zie verder mijn reaktie op Appelvrouw

  2. Appelvrouw zegt:

    De vraag is ook (of misschien vooral) of “ze” zich zorgen om jou maken of om zichzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s