MI placa (1)

Mijn auto van de zaak had een MI kentekenplaat, een geel nummerbord met zwarte letters. MI staat voor Mision Internacional. Het geeft voordelen want bij de grens mogen ze niet in je koffer kijken. Wel mogen de cabine desinfecteren op verkeerde bacteriejen.

De bijzondere kentekenplaat staat ook voor de bijzondere positie die je inneemt in het land waar je geacht wordt ontwikkelingshulp te bieden. De manier waarop was behoorlijk aan mode onderhevig. Op een zeker moment had een zekere heer Z. in Afrika uitgevonden dat je onder een boom moest gaan zitten net zolang tot de afrikanen je dwingen iets te doen. Zou je zelf al eerder iets bedenken dan bestond er een grote kans dat het projekt zwaar zou sneuvelen want een groot gebrek aan afrikaanse owners van het projekt (het woord owners moet in het engels). Het probleem nu was dat de heer Z heel hoog in de boom van de ontwikkelingswereld in Den Haag was gevallen. Ook omdat eerdere lumineuze ideejen waren gestruikeld nog voordat de lerende organisatie in Den Haag had vastgesteld waarom. Toch maar vast met een nieuw idee beginnen, en daarvoor was er de heer Z.

 

Zo ongeveer de ideologische omgeving van mijn bazen in Den Haag, op het moment dat ik in het managementteam van de gemeente in het zuiden van Nicaragua de vraag stelde wie er over beslist welk proefproject we kiezen om uit te gaan voeren.

“Dat ben jij”, antwoordde mijn counterpart die ik opleidde op het gebied van de ruimtelijke ordening, ” omdat jij het betaalt met het fonds dat je inbrengt”

Ik was door haar opmerking meteen weer op aarde, ik mag haar nog steeds en zoek haar nog steeds op. Ik had haar al eens verklapt dat wij nederlanders onder elkaar de afkorting MI ook wel uitleggen als Mision Imposible.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op MI placa (1)

 1. Bertus zegt:

  Omdat ik je anders niet weet te bereiken, langs deze weg een reactie op je brief/quiz-vraag:

  Was voor mij erg gemakkelijk, omdat – wat een toeval- ik de pagina van het boek net gelezen had, toen ik je bericht las. Tot nu toe (ben op een kwart) geniet ik er erg van, een heerlijk boek.
  En wat je hint betreft, dat geldt zeker ook voor jou.

  Hartelijke groet van HvdH

  Brts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s