machismo (5)

Lang geleden, ene Renee, ik ben zijn naam kwijt, kon heel mooie verhalen vertellen over zijn ontmoetingen met cassieres bij de Albert Heijn of ook andere firmaas. Het waren mooie, vooral ondeugende verhalen. Ook natuurlijk verhalen over zijn medeklanten die zich niet weten te gedragen en willen voorkruipen en nog erger: die zijn conversaties met de cassiere verstoorden.

Alle varianten van die zich niet gedragende medeklanten kende ik inmiddels.

Vandaag leerde ik toch nog een nieuwe variant kennen.

Voor mij stond een man die niks had om af te rekenen bij de kassa maar daar kwam verandering in. Zijn vrouw kwam aanzetten met twee zakken frites van elk een kilo en een vage tweedrank van een liter. Ze maakte een opmerking over de cola.

En de cola dan, die aanbieding van drie keer twee liter? , vroeg haar man. Zij vond die te duur. Hij protesteerde helder maar bood aan ze zelf te betalen en op te halen uit de schappen.

Hij weg en zij was aan de beurt bij de kassa, Ik vroeg haar of ze op de cola gaat wachten en zij zei ja maar dat duurt niet lang, maak je geen zorgen…

Ze had gelijk,  hij kwam er al aan met zijn zes liter cola en rekende die zelf af.

Het oponthoud voor mij was minimaal en ik besloot mijn verhaaltje de titel machismo (5) mee te geven omdat Monica Zalaquett al terecht opmerkte dat er in Nicaragua veel patriarchale families zijn, maar dat de rol van patriarch niet altijd wordt gespeeld door de man.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op machismo (5)

  1. Appelvrouw zegt:

    Wel heel slim om alvast in de rij re gaan staan… uit protest tegen zo’n vrouw zou ik t ook zelf betalen, van de gezamenlijke eet-rekening.

    • hij betaalde met zijn eigen portemonnaie en zij weet of dat de gezamenlijke portemonnaie was, ik vrees het ergste. Ja het was wel slim van hem om alvast in de rij te gaan staan en iets te optimistisch dat zij wel met 6 liter cola zou gaan slepen. Een volgende keer doet hij dat anders, misschien gaat ie ook tweedrank drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s