het individu laat de gemeenschap in de steek (vervolg op 4)

de busschaufeur voorkwam dus dat ik te weten kwam wat ik zou gaan doen. Tijd om daar zelf eens over na te denken. Misschien eerst vooral meer mensen aansporen om gezamenlijk iets te doen, waardoor het optreden vanzelf meer power uitstraalt.

Drie maanden later in Delft, het was winter en al donker tegen zessen in de avond. Ik fietste langs het nieuwe winkelcentrum aan de Zuidwal. Een vreemde situatie: twee volwassen mannen trekken aan een jongen van ongeveer zeven jaar oud. Ze trekken niet gezamenlijk op, nee ze trekken elk de jongen hun eigen kant op. Dat ziet er niet gezellig uit.

Ik stap bij de bushalte van mijn fiets, en spoor de mensen in de bushaltje aan om met me mee te gaan naar de scene met de tekst: kom mee, dit is niet normaal, dit moet stoppen! Vier mannen en een vrouw gaan meteen met me mee, we komen dichter bij de jongen en zijn belagers, eentje laat al los en smeert hem. Dan laat de andere man de jongen ook los en de jongen rent hard weg. Ons groepje blijft de tweede belager nog met teksten bezig houden, ik weet niet meer welke tekst precies tot de jongen ver genoeg weg is gerend.

We hebben nooit geweten wat er aan de hand was, maar we hebben de situatie van de jongen ietsje kunnen verbeteren, denk ik, voor korte tijd in elk geval.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op het individu laat de gemeenschap in de steek (vervolg op 4)

  1. Appelvrouw zegt:

    Dat is wel een goede manier om mensen te mobiliseren, als leider op te treden want dat hebben “we” nodig om stappen te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s