het individu laat de gemeenschap in de steek (4)

Nog langer geleden kwam ik aan op het station Hengelo (O) en ik nam plaats in busnummer 30 of 33 om mijn schoonfamilie te bezoeken. De bus stond op de parallele Stationstraat langs de parkeerplaats voor het station.

Een echtpaar parkeerde hun auto en liep weg zonder de auto af te sluiten. Een grote man had dat ook gezien en opende de auto aan de bestuurderszijde en zocht naar zijn gading in de handschoenenkastjes. De eigenaar van de personenauto, een klein mannetje, kreeg ook door dat er iets gebeurde met zijn auto en keerde hardlopend terug naar zijn auto met een grote vent op zijn kniejen in zijn deuropening. Er onstond een soort gevecht, maar een zeer onevenwichtig gevecht, de grote man legde de kleine man gewoon over zijn knie en die kreeg billenkoek. Inmiddels was ook de vrouw teruggekomen en die trok de grote man aan zijn haren, zonder dat het enig effect had verder. Het zag er niet uit.

Ik vond het te ver gaan, en liep naar de uitgang vooraan de bus, die deur werd door mijn chauffeur prompt gesloten met de mededeling, daar moet je je niet mee bemoeien, dat is link.

Ik was erg verbaasd door de aktie van de buschauffeur, maar ook enigszins aangenaam verrast, omdat ik nog geen enkel idee had wat ik zou kunnen gaan aan- of uitrichten daar bij de grote dief en de vrouw van de kleine man die aan de haren trok van de grote dief

Weer op mijn zitplaats zag ik dat de grote dief het ook inmiddels welletjes vond, en hij verliet kalm het toneel, op het eerste oog: zonder buit.

Ik voelde me geremd door de aktie van de busschauffeur, maar dacht ook: hoe ga ik het de volgende keer beter aanpakken?

 

wordt vervolgd

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op het individu laat de gemeenschap in de steek (4)

  1. Appelvrouw zegt:

    Door ervaring wordt men wijs. En dit soort ervaringen zijn doorgaans niet leuk.
    Ik vroeg me nog wel af wat er zou zijn gebeurd als de grote man geen hoofdhaar had, waar had de vrouw hem dan aan moeten trekken? Aan zijn jas die hij ook niet aanhad?

    Je “wordt vervolgd” houdt in dat je het nog een keer gaat meemaken. Ik ben benieuwd wat je dan van deze ervaring geleerd hebt, hoe je het dan gaat aanpakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s