het individu laat de gemeenschap in de steek (2 vervolg)

het boek zou gaan over vriendschap tussen vijf mannen, worstelend met de midlife- crises, ongeveer evenoud, op middelbare schoolleeftijd in dezelfde plaats wonend, allen goed en gelijkwaardig geboren, allen willen de mooiste meid in hun eigen bed hebben, geen heeft een erfelijke geschiedenis, vader en moeders komen nauwelijks voor, geen heeft een afwijkende culturele geschiedenis, al komt Peter iets later binnenvaren, waarbij we het niet precies weten.

David de Surinamer is al vroeg en dus op tijd naar Zutphen verhuisd, zodat de IJssel gewoon op de Suriname-rivier lijkt. Allen hebben beroepen die zich met de geest van de mens bezighouden, geen van hen is bakker of klompenmaker. Dan maak je het je niet gemakkelijk om de vriendschap te tekenen tussen deze gelijke, en politiek korrekte denkers. De dialogen hebben dan ook maar heel weinig te maken met het bewijzen of aanduiden van een dikke vriendschap.

Eerder zeiken ze elkaar konstant af, de terreinen zijn: eruditie, jaloersheid onderling: wie kuste Laura al, fietsprestaties, geld. Als later blijkt dat Peter de heren een loer heeft gedraaid, volstaat de konstatering dat er bij hem een steekje los zit, hij spoort niet.

Peter heeft niet in zijn eentje de heren een loer gedraaid, daaraan deed Laura mee, doch dat wordt haar niet aangerekend. Zij wordt geheel vrijgepleit door de bestsellerschrijver Bart Hoffman, zij heeft wel ouders, in de strak gereformeerde hoek, die krijgen eerder de schuld. Terwijl er ook bij haar in der eentje een steekje los kan zitten natuurlijk. Blijkt later dat Laura een zoontje heeft van Peter. Niemand is bang dat bij dat zoontje de kans wel heel erg groot is dat er bij hem ook een steekje los zit.

Nogal ongeloofwaardig, het individu Bart Hoffman laat de maatschappij in de steek.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s