het individu laat de gemeenschap in de steek (1)

Pas nam Mrs. Brubeck stellingname tegen degenen die tegen preventief kankeronderzoek zijn.

Zij wilde met die mensen wel een hartig woordje spreken. Haar argumentatie betreft een aantal particuliere gevallen die erg veel baat hebben gehad met het preventief onderzoek.

Ze kreeg veel bijval, maar niet van Rietepietz, die beweerde dat zij daar zelf over gaat.

Mevr. Brubeck bond meteen in, en gaf Rietepietz het recht om er zelf over te beslissen. Dit gaat dan over het deelnemen aan het preventieve onderzoek.

Tot zover het individualistische.

Zowel mevr. Brubeck als Rietepietz hebben het niet over de zinvolheid van het preventieve onderzoek  naar kanker, beiden hebben het over het al of niet meedoen aan dat onderzoek, als persoon. De gemeenschap is bij beiden buiten beeld.

Van een bepaald preventief onderzoek weet ik dat het wordt gesponsord door bedrijven en de nederlandse overheid. Daarover spreek Rietepietz niet, Mevr. Brubeck ook niet.

Terwijl het natuurlijk belangrijker is dat dat preventief onderzoek zowiezo bestaat, dus belangrijker nog dan de deelname wel of niet door Rietepietz of mevr. Brubeck.

Beiden laten onze gemeenschap in de steek, mevr. Brubeck het minst, Rietepietz denkt  zelf te kunnen beslissen, maar gelukkig niet over het bestaan van dat preventief onderzoek. En het onderzoek over de zinvolheid daarvan. Dat onderzoek wordt gedaan ten behoeve van onze gemeenschap, en niet ten behoeve van Rietepietz in het bijzonder.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s