ook wel echte liefde hoor (4)

Eva (gvla) werkt in de huishouding van het grote huis van de textielbaronnen, en vat liefde op voor haar baas Ettore (gm uit de middenklasse).

Ettore laat het aanvankelijk toe, ook uit eigenbelang, Eva wordt immers gespeeld door niemand minder dan Simona Borioni, hij vindt haar fantastisch en leert haar lezen en schrijven.

Maar het past niet binnen de regels van het huis, onder het personeel mogen geen liefdesrelaties, Ettore deelt dit haar mee. Eva, diep bedroefd, probeert het nog even met Carlo, een andere kollega, en accepteert dat ze dan ook het grote huis moet verlaten.

Op het laatste moment bezint Eva zich, ze breekt met Carlo en keert direkt terug naar het grote huis dat ze vijf minuten eerder had verlaten. Ze legt aan Ettore uit dat het niets te maken heeft met hem, maar dat ze niet met Carlo wil samen wonen omdat ze geen liefde voor hem voelt, en dat ze bang is voor eenzaamheid.

Dit verhaal vertedert Ettore en ze mag blijven.

Hij heeft net drie minuten voor dit gesprek zijn derde moord gepleegd. Eva begint door te krijgen dat Ettore te maken heeft met de moorden in het plaatsje Borgo Larici, en ze spreekt hem er op aan. In het volste vertrouwen dat hij een logische en morele verklaring zal hebben voor zijn bloedige daden.

Die verklaring heeft Ettore, maar hij wil zich desondanks aangeven bij de politie, Eva weerhoudt hem daarvan en ze beluiten, na een mooie dialoog, samen te vluchten om gelukkig te worden.

Maar net voor zijn vlucht ontdekt Ettore dat een van zijn moorden onterecht was, hij stak Giulio neer, maar niet Giulio vermoordde zijn vader, maar dat deed de broer van Giulio. Dus dan moet hij nog even die broer doden.

Dat wordt de slotscene, iedereen dreigt getuige te worden van deze laatste terechtstelling, ook Eva is erbij. Op verzoek van Eva ziet hij toch af van het fatale schot, want Eva denkt het aantal jaren gevangeningsschap na vier moorden is groter dan na drie moorden.

´´Echte liefde´´ (en vergeet niet de kanttekening van Appelvrouw)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op ook wel echte liefde hoor (4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s