individualisme

Een oude bekende vraagt me per mail hoe het met me gaat. Een familielid, al lang niet gesproken, vraagt me dat ook. Allebei  weten dat ik een blog heb, waarop ik ongeveer wekelijks, okee, soms slechts tweewekelijks, van me af schrijf.

Dat kan een antwoord geven op de vraag van hen “”hoe het met me gaat.”

 

Het is niet zo dat ik denk dat de mij bekenden, die weten van mijn ongeveer wekelijkse blog, niet geinteresseerd zijn in het antwoord op de vraag hoe het met me gaat. Maar ik denk dat ze liever dat antwoord op hun vraag naar hen persoonlijk heel erg op prijs stellen.  Ze zijn zo uniek dat mijn antwoord op hun vraag slechts kan worden gegeven naar hun persoonlijke, en erg  unieke e-mailadres, dat ze helaas vaak delen met hun liefdespartner, die ik dan maar ook accepteer als medelezer.

De techniek die zal voortschrijden, met je eigen implantaat voor je e-mailadres, zal het  unieke van jouw zelf en het persoonlijke  van jouw zelf, drastisch op de spits drijven.

De Verlichting is toe aan een lichte aanpassing.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

4 reacties op individualisme

  1. Svara zegt:

    Als individu zou je spontaan zin krijgen om jou persoonlijke te mailen en te vragen hoe het met je gaat.

  2. Ximaar zegt:

    Over het meelezen van een partner maak ik me nooit zo druk. Na het lezen kunnen ze het toch wel aan elkaar vertellen of doorsturen. Wel begin ik met de naam waar de mail voor bestemd is. Ik mail ook naar een mailadres die bij 5 verschillende personen terchtkomt. Dan bedenk k wel of het voor alle 5 van toepassing is en anders mail ik ze per stuk.

    • je kunt dat gezamelijke e-mailadres zelfs zien als een van de laatste verdedigingslinies van het sociale netwerk voordat het moment aanbreekt dat jouw dna je e-mailadres wordt. Ik ken iemand die me schreef:´´ mijn partner (met hetzelfde adres) leest de mails van mijn familie niet, ik bescherm hem daartegen.´´ Het lijkt er op dat de ´´uniekelingen´´ dus zelf niet doorhebben dat ze een sociaal wezen zijn in allerlei netwerken, en straks helemaal niet blij zullen zijn als hun dna het unieke e-mailadres is. Zij zullen dan een methode vinden die jij al noemt hierboven, het aan elkaar vertellen of doorsturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s