de onvermijdelijke belediging

Jauregui, de delegatieleider van de elf europarlementariejers maakte in de afsluitende perskonferentie de kachel aan met de huidige overheid in het latijns-amerikaanse land.

Maar je wilt als gast natuurlijk ook wel iets positiefs zeggen over het land. Dus roemde Jaurgui het hoge nivo van vaderlandsliefde en de burgerzin in het latijns-amerikaanse land. Hetgeen bij de inboorlingen natuurlijk meteen de vraag opriep: ´´Je had ons eerder vooral gezien als edele wilden die  als gevolg van een soort folklore zo nu en dan op elkaar schieten?´´

Die vraag van de inboorlingen is onvermijdelijk, de opmerking van de delegatieleider uit Europa over de vaderlandsliefde echter ook. Beide partijen kunnen echter niet zonder elkaar, en dus ook niet zonder deze beledigingen over en weer.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op de onvermijdelijke belediging

 1. rietepietz zegt:

  Dit klinkt duidelijk niet naar Nederlands politiek. Ik zoek even naar een stukje “over mij” om iets meer aan de weet te komen. Nou ben ik sowieso in eigen land al politiek bewusteloos maar toch, een zinnige reactie is toch gebaat bij “weten waar we het over hebben”;-)
  Straks maar even wat meer logjes lezen, zie dat er nog nergens reacties bij staan dus…. nieuwe blogger? Zou kunnen… ik ga het zien zodra ff wat beter in de tijd zit.

 2. ik help je graag op weg: sociaal humanisme van 3 augustus 2016, kan wat opheldering geven, veel succes!

 3. rietepietz zegt:

  ah, dank voor de tip. ik lijk ook wel trekken van het sociaal humanisme te hebben als ik dat stukje zo lees, ;-) Dat domme geleuter altijd dat alle culturen gelijk zijn, ze hoeven niet beter of slechter te zijn dan de mijne maar er zijn wel degelijk verschillen maar óveral vind je mensen die wél en niet deugen. Je schrijft perfect Nederlands dus ik vermoed toch Nederlandse roots. wat me wel verbaast is dat er, voor zover ik gezien heb, nergens wordt gereageerd, vreemd bij iemand die al zolang blogt!

 4. @rietepietz: is gewoon waar, heel weinig reakties, negentien is geloof het maximum.
  Er zit een suggestie in jouw reaktie: hoe langer al een blog, des te meer reakties. Nou, dat gaat bij mij dus niet op.

  Een aantal oorzaken is mogelijk:

  a) de meeste bloggers zijn liberaal-humanisten, en mijn teksten willen nog wel eens stelling nemen, terwijl de liberaal-humanisten iets hebben van leven en laten leven. De liberalen verwarren daarbij vaak de vrijheid van meningsuiting met het recht om baarlijke onzin uit te kramen.

  b) ik ben niet uit op zoveel mogelijk reakties. Jij bent ws niet van het volkskrantblog zoals ik, maar op dat blog ontstond najaar 2005 tot 2007 een soort wedstrijdje in het behalen van het grootst mogelijke aantal views en het behalen van zoveel mogelijk reakties. Daaraan werd ook meegedaan door op het eerste gezicht respektabele bloggers. Dit kwan de kwaliteit van het geheel niet ten goede.Er kwam gelukkig een eind aan door een intelligente aktie van een intelligente hoax.

  c1) zelf overweeg ik altijd bij een neiging om te reageren: ´´wordt geheel er mooier, kompleter en aardiger van?´´

  Zoniet dan plaats ik mijn non-bijdrage niet en volsta met een ´´like´´.Het kan dus zijn dat het erg moeilijk is om aan mijn blogs een positieve aanvulling te geven ;).

  Helaas, ook het aantal likes valt tegen!

  c2) Als ik dan toch reageer, doe ik dat zonder eerst de andere reakties te lezen, met het voordeel dat ik puur op de originele tekst reageer., en niet op de reageerders. En met het nadeel dat ik net zo als anderen reageer.
  Dat gebeurt nog al eens op jouw blog, en jij antwoordt dan heel beleefd als in je eerder gegeven respons. Door deze doublures wordt het geheel er niet mooier op, maar wel 42 reakties!!. Tel uit je winst. Ik heb een vriend van mij wel eens verweten dat hij van elk gesprek een kroeggesprek weet te maken, de lucht moet in trilling gehouden worden.. Vergelijk het met een jongleur met vijf draaiende borden op vijf glasvezel-stokken. Ook een tijdverdrijf, maar ik ga in dezelfde tijd liever een sudoku oplossen.

  d) de aaibaarheidvan de teksten. jij hebt je man in de rolstoel, dat doet de mensen iets. Ik heb mijn buurkinderen. ´´Heel zout´´ , maar ook ´´Meisje in de mist´´ vind ik zelf twee van mijn mooiste blogs.

  Op mijn ´´knuffelblogs´´ krijg ik ook de meeste reakties, maar ik zie geen reden om ze te exploiteren. De volgende dag begin ik gewoon over Jarequi, de leider van de europarlementarijers, als dat nodig is..

 5. rietepietz zegt:

  We hebben wel raakpunten, ik vind het aantal reacties niet de hoofdzaak, maar vind wel dat ze meestal wel iets toevoegen. Leven en laten leven is prima naar mijn idee, zolang een afwijken mening wel verwoord mag worden en dat kan heus zonder anderen te kwetsen. Verder heb ik natuurlijk een vrij luchtige stijl van bloggen die pas de laatste 2 jaar met enge regelmaat logje bevat over de dementie van mijn man. Het bloggen is dus ondertussen “mijn andere leven” geworden om het contact met de buitenwereld niet helemaal verloren te laten gaan. Want een mantelzorger heeft bij dementie geen eigen leven meer.
  Al met al neem ik het allemaal niet zo serieus, zie er toch wat minder een levensbeschouwing in en amuseer me geweldig met mijn lezers van diverse pluimage, vrouwen én mannen en heb ik zo mijn eigen(zinnige) regeltjes die niet altijd begrepen worden het zij zo;-)

 6. rietepietz zegt:

  Nee dat begrijp je verkeerd, ik heb het ook niet over jouw blog in het bijzonder maar in het algemeen. Ik hou niet van “meeroepen met de waan van de dag” en juich het toe als mensen een afwijkende mening laten horen, dat doe ik zélf ook in voorkomende gevallen.Soms kun je anderen aan het denken zetten, soms niet maar dat is niet erg want mijn mening hóeft niet per definitie voor iedereen de beste mening te zijn. Dat het één goed is wil niet automatisch in alle gevallen zeggen dat het ander fout is ( meestal heeft alles zijn voors en tegens) en ik zou het heel onprettig vinden wanneer mensen hun oprechte mening( mits netjes verwoord) niet mogen op schrijven. We zijn gewoon niet allemaal hetzelfde en dat mag best blijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s