onderwijzer

Eigenlijk een raar woord, maar ik ben het wel. En ik denk dat Burro, een medeblogger op het VK-blog en verder, het met mij kan meemaken dat het kwartje dat valt bij de leerling, een moment van geluk is.

Mijn buurkinderen kwamen langs om tv te kijken danwel op mijn pc te werken, maar het licht was uitgevallen, een term voor dat gewoon alles is uitgevalleen, telefoon, tv, pc, water en licht. Water bij mij dan net weer niet.

Dus ik stelde hen voor, laten we uit lunchen gaan daar waar wel licht is, want hier is het maar afzien , zelfs geen Australian Open.

Met Junior deel ik een grote gefrituurde vis van twee libraas, Eveling koos voor een lapje rundvlees met een witte pikante saus, de zogenaamde Jalapeña-saus.

Bij het nagerecht speelde de salonero Kevin leuk mee, het is gewoon een heel goeie eettent met een prima bediening, een goede keuken voor een betaalbare prijs. Geen wonder dat er altijd veel mensen komen eten.

Zonder zo´n restaurant, waar er meer van zijn, was het leven hier niet te harden vanwege de sociaal-politieke stuatie in dit land, zoals dat zo mooi heet.

Maar mag ik van de sfeer in dit restaurant genieten, terwijl een vriendin van mij al maanden in het gevang zit? Ik doe het.

Ik rekende af en we liepen naar mijn bolide. Eveling zag eerder dan ik een viertal nonnen in het wit over straat lopen en ze vroeg mij: ´´hebben nonnen ook hun novioos??´´

De onderwijzer in mij was meteen wakker ondanks de heerlijke wijn tijdens de lunch.

Ja, zei ik, zij hebben hun novio in God himzelf, ze moeten al hun  liefde en energie richten op hun God, die onbereikbare God. En ze hebben dus geen novio van dichtbij bij de hand, en dat is dus afzien. ´´Ik weet dat niet,´´ zei Eveling., net vijftien ´´Neem van mij aan dat dat afzien is¨zei ik.  Ze glimlachtte overtuigd.

Dat geldt overigens ook voor de pastoor, hij mag niks met een normale vouw, hij moet ook al zijn energie en liefde richten op de Heer. Met alle gevolgen van dien, heel veel sacerdotes in de katholieke kerk vergrijpen zich aan wat ze hun gelovigen noemen, jonge jongens en jonge meisjes..

Dat gebeurt ook wel  binnen de evangelische kerk, en ook wel bij de voetbalclub. Overal waar sprake is van macht, macht van de pastoor, macht van de sacerdote, macht van de trainer van de voetbalclub, daar bestaat de kans op misbruik van jonge meisjes en jonge jongens.

Het is niet alle dagen dat een onderwijzer zo´n  kans voor open doel krijgt, ik gaf daarom ook nog het voorbeeld dat het kan gebeuren dat een vrouw te veel macht heeft die kan leiden tot misbruik.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s