paars haar

soms leer je iemand kennen via internet. Omdat je een gezamenlijke vriend of kennis hebt. Of omdat je iemand beroepshalve tegenkomt, dat kan dan zijn als medestander omdat onze posities op een belangrijk punt overeenkomen. Of juist als tegenstanders omdat onze posities op een belangrijk punt juist niet overeenkomen. Dit verhaaltje gaat over het kennismaken met een tegenstander.

Amicaal overkomend, maar hij schrijft de meest verschrikkelijke dingen op, zonder het zelf te weten, zo lijkt het.

ik doe dat ook,  ik bedoel: ´´de meest verschrikkelijke dingen opschrijven´´,   maar daarom probeer ik hem uit te leggen dat dat mijn mensbeeld met zich meebrengt dat ik voor hem, met een ander mensbeeld, ”heel erge” dingen beweer. Opdat hij zou kunnen begrijpen dat het bij mij uit een goed hart komt. Dit begreep hij enigszins.

Ondertussen hadden we al een aantal robbertjes uitgevochten, maar ik had totaal geen beeld, dwz een bepaald beeld wel, van mijn discussiepartner.

Het zou kunnen dat hij uit archieven wel bv een foto al van mij heeft gezien.

 

Maar ik had nog geen foto van hem gezien. Op grond van onze tekstuele emailwisseling is hij denk ik geen boekhouder, hij laat zijn ondergeschikten de meest onwaarschijnlijke teksten publiceren op het vlak van boekhouden. Ook is hij geen beta-man, zijn teksten missen  een primaire logica. Een personeelschef is hij ook niet, hij mist inzicht in de elementaire principes van het arbeidsrecht.

Maar wie is hij dan wel?
Na negen maanden besluit ik toch maar eens op zijn naam te googlen.

Intermezzo: ik vind het bijna onvoorstelbaar de mate waarin mensen zich presenteren op Google, met telefoonnummer en al. ook mij opponent had de euvele moed al deze privee-gegevens prijs te geven aan Google. Michel Foucault waarschuwde al, als studenten van de sociale academie een scriptie over jou schrijven, ben je definitief overgeleverd aan de normen van je omgeving, tel uit je winst.

Deze naieviteit  van mijn opponent kan wijzen op zijn goed hart. Maar ik betreur de mensen die afhankelijk van hem zijn, en die mensen zijn er.

Ik opende de Google-pagina, nee hij is geen boekhouder, en Beta-type ook niet, hij heeft paars haar.

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s