op de vierkante meter

In mijn land kun je een vrouw beledigen door op straat niet je bewondering voor haar te tonen.   Je kan haar ook beledigen door je bewondering op een verkeerde manier te tonen, eigenlijk is dat ook wel heel erg logisch. Overdijf je teveel, dan neem je haar in het ootje, zij is niet gek en wil zo ook niet gezien worden. Dus ”que linda” voor een normaal mooie vrouw met heel mooie trekken in jouw ogen, bijvoorbeeld haar ogen. Of haar kleine borsten waar jij toevallig op valt.

Zeg je tegen deze vrouw ´´que guapa´´, dan loop je een risico, guapa onbepaald is er voor de filmsterren in wording, en als het gaat om een vrouw met voor jou toevallig heel specifieke mooie kenmerken, dan kun je de plank behoorlijk misslaan. Zij is niet gek en kent haar marktwaarde. Maar een beetje overdrijven mag, teveel overdrijven, dan sta jezelf te kijk als looser die zonodig iets moet want gefrustreerd door ongewilde onthouding ofzo.

Je mag de vrouw in de ogen kijken, maar niet te lang. Kijk je haar te lang in de ogen dan moet je wat zeggen, bijvoorbeeld, ken ik je ergens van, of  heb je een vuurtje. Dat laatste wordt hier bijna nooit gebezigd, want bijna niemand rookt  hier, is veels te duur.

Deze tijden gelden ook voor vrouwen, ik heb het niet geklokt maar ik denk dat je een vrouw in de ogen mag kijken voor de duur van 1.1 seconde en daarna moet je iets zeggen wat zinvol is.  (overigens, de volgende dag als je haar weer tegen komt op je jogging-rondje mag het 1,2 seconde, zonder iets te moeten zeggen)

Vrouwen zijn hier ook gelukkig erg intelligent en een fraaie truc is: zij kijken naar een lantaarnpaal schuin voor zich, wetende dat ik haar al in de ogen kijk,  dat heet in heel mooi nederlands, ze registreren dit met een steelse blik, en draaien dan plotseling hun blik naar mij, wetende dat ik al dik op de 2 seconden zit en ik wat moet zeggen. Ik geef me dan gewonnen en zeg iets dat door de beugel kan, eea tot haar genoegen.

Ik nam me acht maanden geleden voor dat ik die truc natuurlijk ook zelf zou kunnen uitproberen. Vanmiddag was het zover.  Een gezeldschap van acht vrouwen kwam het restaurant binnen om de verjaardag van een van hen te vieren. Een van de vrouwen, (zo bleek later, de jarige)  ging op weg naar het toilet, en koos daarvoor een weg langs mijn tafeltje, ze had ook een kortere weg kunnen kiezen. Ik keek naar het grote televisiescherm waarop ik vaak naar een voetbalwedstrijd van Barcelona kijk maar dat scherm was nu gewoon zwart. Op het laatste moment keek ik haar aan, en zij vroeg me: ? Como esta? (hoe gaat het met u?)

Heerlijk,  met mij ging het goed!

Vergeet in Nederland die sisverboden, je straft er iedereen mee, behalve degene die bestraft moeten worden.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

5 reacties op op de vierkante meter

 1. Rob Alberts zegt:

  Ik ga verhuizen.
  Is het zinvol om eerst Spaans te leren?

  Vragende groet,

 2. ik kan het je zeer aanbevelen, die begrijpende en intelligente vrouwen spreken immers vaak spaans!

 3. Svara zegt:

  Wat zou S hiervan smullen en zeer spits hebben gereageerd, wat uit mijn hoofd niet te denken valt :)

 4. Appelvrouw zegt:

  Oh dat heerlijke spel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s