de correspondent en the correspondent

Al zes jaar bestaat er in Nederland een nieuwe internetkrant ”de Correspondent” deze krant heeft een geheel eigen visie over het informeren van haar leden in de gemeenschap. Een normale krant is konstant bezig jou te verrassen met de laatste nieuwtjes, om je aandacht te trekken, en die aandacht door jou geschonken aan het nieuwtje wordt verkocht aan de adverteerder. Het doel van de ‘normale’ krant is dus niet jou te informeren over wat er in de wereld gebeurt, maar het doel is jouw geschonken aandacht voor het ”nieuwtje’ te verkopen.

Met ook als gevolg dat je niet goed wordt geinformeerd over wat er in de wereld gebeurt. De geheel andere stelling van ”de Correspondent” is dan ook: ´´wij berichten niet over het weer, maar over het klimaat ´´

 

Dus voorbij aan de waan van de dag. Behalve dat ´´de Correspondent´´ bestaat dankzij hun lezersbetalers, op dit moment ongeveer zestigduizend, staan ze ook open voor inbreng van hun eigenaren/lezers, je kunt met de artikelschrijvers discussieren. Onder het mom van: ´´honderd lezers van de Correspondent werkzaam in het onderwijs, weten meer dan de specialist onderwijs van de Correspondent.

 

Deze formule werkt nu al zes jaar heel goed. Dankzij dat succes wordt nu geprobeerd een wereldwijde engelstalige ´´The Correspondent´´ op te richten, daarvoor is een crowdfundaktie gestart op 15 november jl. Het lijkt te gaan lukken, aanstaande vrijdag moet er 2,5 miljoen dollar binnen zijn. De teller staat nu op 2,0 miljoen, bijeengesprokkeld door een kleine vierendertigduizend toekomstige lezers/eigenaren.

Nog vier dagen, tot en met aanstaande vrijdag, om de twee en een half miljoen dollar vol te maken.

 

Het Volkskrantblog is destijds door de Volkskrant opgericht , om te weten te komen wat er onder het volk leeft. De beroepsjournalisten, ook de Volkskrantjournalisten, hadden immers de populariteit van Pim Fortuyn absuluut niet zien aankomen. Die fout wilde de Volkskrant voor in de toekomst voorkomen. We weten dat dit blog wist te overleven via OBA en nu via Ximaar´s Bijzondere Bloglijst

Je kunt ´´de Correspondent´´ en  de nieuwe wereldwijde engelstalige ´´the Correspondent´´ zien in die traditie van het Volkskrantblog en Ximaar´s BB:

Het is van groot belang om gewoon te betalen, of breder gezegd,  je eigen bijdrage te leveren voor de informatievoorziening in je gemeenschap.

Zoals je ook contributie betaalt aan je vakbond om je belangen als loonslaaf of zzp-er te behartigen.  En je eigen artikel in te zenden, of de correspondent van ´´de Correspondent´´ op haar vestje te spugen met je constructieve kommentaar.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Een reactie op de correspondent en the correspondent

  1. Rob Alberts zegt:

    Ik ben benieuwd.

    Vredelievende groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s