de derde generatie van de Me-too beweging

Een bekende actrice, maar niet een mij bekende actrice, vandaar even geen naam,  in Spanje sprak gisteren in een tv uitzending uit : ´´ la feminidad es poder´´

Met haar perfekte voorkomen heeft ze helemaal gelijk, wij mannen doen daar ook niet moeilijk over, we gunnen haar de zeer welgestelde zoon van de eigenaar van de Sachs-motoren,  en als het liefdessprookje per ongeluk schipbreuk lijdt, gaan we niet griepen maar hopen oprecht dat zoon Sachs een mooie vrouw vindt, hij valt nu eenmaal op fraai en heeft er ook iets voor over.

Meer interessant is het verhaal van de mindere goden, ze hebben geen kontakt met de Weinsteins om de slachtofferrol te kunnen spelen en moeten iets verzinnen. Brandt Cortius is zo´n geval. Hij gaat niet naar de rechter maar is wel slachtoffer volgens hemzelf.

Dan de derde generatie: nog meer sneu is het geval van de vrouw die zich slachtoffer voelt van een pedofiel terwijl ze zelf al achttien lentes telt. Intelligent van haar is wel dat zij ook niet naar de rechter stapt, ze denkt dat achttien jaar net een jaar teveel is, en mijn rekenmachine is het daarmee eens.

Een vierde generatie blijft gewoon achterwege.

 

PS een paar weken later: Ze heeft er een punt aan gedraaid, of liever gezegd een heel grote U-bocht, ze is gestopt met het opgeilen van haar potensjeele pedoseksuelen onder haar lezers, en die bleven dan ook al snel weg. Het woord rete-spannend bleef ook weg in de reakties op haar behoorlijk saaie U-bochtverhaal.

Ik waardeer het dat ze is gestopt met het lijkenpikken ten koste van de slachtoffers van pedoseksuelen. En dus het accepteren van een drastische daling van het aantal gescoorde views op haar blog. Eerder kondigde ze aan dat ze twee ervaringen had met pedofielen, ze rept niet meer over dat tweede verhaal, ook haar lezers in hun reakties niet. Wel logisch, want wie wil  nog zo´n tweede saai U-bochtverhaal?

Wat ik nog mis is haar erkenning van haar eigen rol Boekenbinder op te geilen. Bij Anna Vellinga is iedereen in haar omgeving schuldig, behalve zijzelf. Ze beschrijft de lelijkheid van de vrouw van Boekenbinder drie keer als oerlelijk, en ze citeert drie keer Boekenbinder over die kwalificatie. De vierde en vijfde keer noemt Anne zelf de vrouw van Boekenbinder oerlelijk.  En ze hoopt dat haar lezers er in trappen. Die zijn er die lezers: dat blijkt uit de reakties van de vooral vrouwelijke reageerders.

Het hele verhaal van Anne Vellinga over ´´iets met pedofielen´´, is een ongefundeerde, en een niet beargumenteerde vorm van de globale man-beschuldiging.  Dit ten koste van de slachtoffers van de inderdaad bestaande pedoseksuelen onder mannen. Zij wil een graantje meepikken van de MeToo beweging zonder zelf slachtoffer te zijn. Een misselijk makend voorbeeld van de solidariteit van vrouwen onderling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s