pico rojo

ik ken een jonge vrouw die ik erg graag mag, ze is bijna vijftien. Ik heb met haar ook al jarenlang politieke discussies, politiek dan heel breed gezien, bv over het bestaan van God enzo. Dit kun je nalezen.

In mei van dit jaar vroeg ze mij: ¨Ben jij liberaal??¨En voordat ik antwoord gaf voegde ze toe: ´´Ik haat liberalen!!´´

´´Hebben jullie maar twee smaken´´ vroeg ik in het bijzijn van haar vader, ´´ik mag hier niet eens stemmen, maar als ik mag stemmen, stem ik op een andere partij dan hier op de liberalen of de sandinisten´´

De discussie ging verder met haar vader, in haar bijzijn. Mijn stelling was dat er sandinisten en orteguisten zijn, en die laatsten schieten op nicaraguanen, dus er is een verschil tussen die twee groepen.

Pa herhaalt mijn tekst voor zijn dochter, en dat kan te maken hebben met het feit dat ik hem zo nu en dan werk geef. Ik ben wel benieuwd of zijn dochter het oppikt, het lijkt van wel.

Vier maanden later lees ik in de krant van soy pico rojo. Dame Chow vertelt tegen haar onderdrukkers in deze regering dat ze haar lippen felrood verft als protest tegen deze regering. Ook Azalia Solis, een prominent en overtuigend  woordvoerder van de Civiele Alliantie kleurt voor het interview met haar in de La Prensa een paar dagen haar lippen felrood.

Nu is het zo dat de jonge vrouw die ik erg graag mag de laatste tijd met felrode lippen bij mij op bezoek komt. Ik betwijfel sterk dat ze de laatste creatieve wijze van protest tegen deze regering heeft meegekregen en ik neem haar apart:

Je hebt ook vandaag weer heel mooie felrode lippen, je geeft daarmee het signaal af:

a- ik ben vrouw

b- maar sinds een week ook: ik ben tegen deze regering

Ze begrijpt het niet meteen, ik lees het krantenartikel voor over mevrouw Chow, eea met fotoos van de felrode lippen, en haar aktie, en leg haar nog een keer uit dat anderen dan zij, hebben besloten dat felrode lippen nu sinds kort een extra betekenis hebben en wel: we zijn tegen deze regering!

Haar broertje is ook binnengekomen en voegt toe: met zwart erbij ben je voor deze regering!

Ik geef hem gelijk.

Vandaag kwam ze opnieuw langs….

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op pico rojo

  1. Stefania zegt:

    Mooi verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s