San Sebastian

Een grote stad in Spanje met het jaarlijkse festival. De rijke provincie waar deze stad ligt heeft een links imago. Dat weerhoudt de festivaldirectie er niet van Cubaanse dansers in het programma op te nemen, dansers die zij zien als edele wilden. Mijn indruk was dat de edele wilde zelf, in het programma van TVE waarin wordt bijgehouden wie het met wie doet in de hoogste kunstkringen, daar nu even geen probleem in zag, omdat het in zijn Cuba ook op een houtje bijten is. Ik val niet over hem.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

3 reacties op San Sebastian

 1. Ximaar zegt:

  Voor mij heet die stad Donistia. Het is een fabrieksstad en dat verklaart waarschijnlijk dat het net als bijvoorbeeld Zaanstad links is. En dan wel typisch arbeiders- en vakbonds-links (PvdA/SP). Dat is doorgaans niet Groenlinks en VPRO-links. ;-) Ze zijn nogal Baskisch en de spaantalige TVE zal daar mogelijk niet ‘hun’ zender zijn. Misschien is er een TVE-PV of een onafhankele eigen Baskische TV die ze meer bekijken. Ben wel benieuwd hoe hun opvatting over het festival en de Cubanen zijn, maar helaas is mijn Baskisch uiterst belabberd.

  • Wat bedoel je met TVE-PV? In de TVE uitzending werd de Cubaan en de festival-directrice (type VPRO-links) geinterviewd, en zij vertaalde de tekst van de Cubaan, hoewel hij heel duidelijk spaans sprak. Jouw vraag is interessant, ik spreek binnenkort een nicaraguaan met nauwe kontakten in het Baskenland, waar veel linkse vrienden wonen ,van de regeringspartij die hier onlangs door de mand viel. Wellicht is er ook in Baskenland een wijziging gaande tov de regeringspartij in Nicaragua en wellicht ook Cuba.
   Dat je Baskisch belabberd is, zal ik je niet kwalijk nemen, want nogal moeilijk, zelfs mijn neef heeft het opgegeven.

 2. Ximaar zegt:

  Oeps een tikfout: Natuurlijk is het Donostia, de i en o zitten op mijn toetsenbord te dicht naast elkaar.

  PV is de spaanse afkorting voor Baskenlandland: País Vasco. Zelf noemen ze het natuurlijk Euskadi en dat lijkt er precies op. ;-) Daarbij vind ik het leuk dat de officiele ISO-taalcode eu is en je dus zou denken dat het bij het .eu (Europese Unie) -domein hoort zoals nl als taal bij het .nl-domein.

  Ik heb geen enkele poging gedaan Baskisch te leren, zelfs niet de woorden Ja, Nee of Hallo. Ben er maar 1x dwars doorheen gefietst om in Lissabon te eindigen. Dat ging redelijk probleemloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s